Kawasaki’den ilk elektrikli motosiklet!

Kawasaki, yakında piyasaya sunacağı ilk elektrikli motosiklet modelinin prototipini tanıttı. Yeni elektrikli prototip model Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Intermot motosiklet fuarında görücüye çıktı.

Yeni elektrikli motosiklet Kawasaki’nin 2025 yılına kadar 10’dan fazla elektrikli ve hibrit elektrikli motosiklet sunma planının ilk ayağını oluşturuyor

2022 yılı bitemeden piyasaya sunulacak olan elektrikli motosiklet Kawasaki‘nin 2025 yılına kadar 10’dan fazla elektrikli ve hibrit elektrikli motosiklet sunma planının ilk ayağını oluşturuyor. Yeni elektrikli model, Kawasaki’nin 125 cc’lik modelinin yerini alacak ve klasik tasarımı ile geleneksel motorlu modellerden farklı görünmeyecek.

Elektrikli model gerçekten de tasarımı ile Kawasaki Z400’e oldukça benziyor. Çoğu kişi modelin siyah panellerinin altında bir içten yanmalı güç ünitesi yattığını düşünebilir ancak durum bundan oldukça farklı. Kawasaki henüz detaylarını açıklamamış olsa da, bu elektrikli prototipin altında bir elektrik motoru yatıyor. Yeni modelin teknik özelliklerinin resmi tanıtım ile birlikte açıklanması beklenirken, tasarımın ise büyük oranda korunacağını söyleyebiliriz.

Kawasaki elektrikli motosiklet

Elektrikli motosikletin gövde, arka bölüm, aydınlatma grubu ve süspansiyon sistemi Z400 ile aynı görünüyor. Bunun yanı sıra motosikletin bir benzin deposuna ihtiyaç duymaması nedeniyle bu bölümde daha küçük bir kambur ile karşılaşıyoruz. Elektrikli modelde frenler ve tekerlekler ise Z300 ve Ninja 300’den alınmış.

Kawasaki Motors Europe genel müdürü Masaya Tsuruno, Intermot’ta şirketin planlarından söz ederek, 2022’nin sonuna kadar küresel olarak üç elektrikli aracı piyasaya süreceğini açıkladı. Elektrikli motorlar üretmelerine rağmen içten yanmalı ünitelerden de vazgeçmeyeceklerini belirten Tsuruno, biyoyakıt kullanımı üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu