Renault 4 elektrikli SUV olarak geri dönüyor!

Uzun zamandır ikonik Renault 4 modelinin tekrar hayata geçeceği konuşuluyordu. Renault da bu beklentiyi karşılayarak Paris Otomobil Fuarı’nda Renault 4’ten ilham alınarak tasarlanan elektrikli SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Yakında görücüye çıkacak olan konsept model ikonik Renault 4’ten izler taşıyor

Fransız üretici yeni konsept modelinin görsellerini paylaştı. Gizemli araç LED farları ve yerden yüksek yapısı ile dikkat çekiyor. Görselleri paylaşılan konsept otomobilin yüzü 1961 ve 1992 yılları arasında sekiz milyondan fazla kopya satan orijinal R4’e göndermede bulunuyor. Renault’nun tasarım şefi Gilles Vidal, R4 ve R5’i tasarım dili açısından Renault’nun geri kalanından ayrılan, ikonik modellere modern bir yorum olarak nitelendiriyor.

Konsept model, yerden yüksek yapısıyla son yıllardır bitmeye SUV modasını devam ettirecek gibi görünüyor. Geniş çamurlukları ve köşeli tasarımı ile konsept modelin SUV karakteri öne çıkıyor. Aracın yan bölümünde marşpiyeller, portbagaj ve arka camı çerçeveleyen LED şeritler ise farklı bir doku oluşturuyor.

Dacia Duster boyutlarında olması beklenen model, Renault’un gelecekte satışa sunacağı elektrikli R5 hatchback ve Megane E-Tech arasında konumlandırılabilir. 4ever olarak adlandırılması beklenen konsept model, orijinal Renault 4’ün üretiminin sona ermesinden 30 yıl sonra karşımıza çıkacak.

Renault 4 modelinden ilham alınarak tasarlanan bu dikkat çekici konsept model 17 Ekim’de görücüye çıkacak. Önümüzdeki süreçte ise Renault’tan elektrikli SUV konsepti ile ilgili daha fazla detay görebiliriz. Peki siz Renault’un elektrikli modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu