2024 Nissan GT-R yeniliklerle geliyor!

2007 yılında tanıtılmasından bu yana hayatımızda olan Nissan GT-R R35, o günden bu yana çeşitli makyaj operasyonları ile yoluna devam etmişti. Uzun zamandır model hayatını sürdüren ikonik otomobil 2024 yılı ile birlikte büyük bir güncelleme ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Artık Nissan’dan yeni nesil GT-R görmeyi beklerken Japon üreticinin planlarının oldukça farklı olduğunu görüyoruz

Artık Nissan’dan yeni nesil GT-R görmeyi beklerken Japon üreticinin planlarının oldukça farklı olduğunu görüyoruz. Nissan GT-R R35, 2024 model yılı için önceki makyajlara göre kapsamlı bir operasyon geçirdiğini söyleyebiliriz.

Yeni modelin ön bölümüne göz attığımızda ızgaradaki V formlu panelin artık yerinde olmadığını görüyoruz. Bu dokunuş ile birlikte artık daha geniş görünen ön ızgara bizlere ikonik GT-R R34’ü hatırlatıyor. Bunun yanı sıra ön tamponun her iki tarafına konumlandırılan altıgen formlu LED aydınlatma grubu da farklı bir hava yaratıyor.

Arka bölüme geçtiğimizde ise keskin çizgilerin törpülendiğini söylemek mümkün. Nissan bu dokunuşun araacın aerodinamiğine katkıda bulunduğunu belirtiyor. Aracın sürtünme katsayısı 0.26 cd olarak kalırken yere basma gücü ise artış göstermiş. Bunun yanı sıra aracın ikonik dörtlü stop lambasının kaplamaları değişirken, mavi uçlu dörtlü egzoz çıkışı oldukça güzel görünüyor.

Kaputun altına göz attığımızda 3,8 litrelik çift turbo beslemeli V6 motoru görüyoruz. 573 beygir güç ve 632 Nm tork üretebilen bu ünite, 6 ileri çift kavramalı şanzıman aracılığı ile gücünü dört tekerleğe birden iletiyor.

Nismo cephesinde ise daha dramatik değişiklikler bizleri bekliyor. Daha agresif bir ön bölüm ile birlikte daha farklı tampona yer verilen araçta birçok karbon fiber detay da görmek mümkün. Bunun yanı sıra şişkin ön çamurluklar ve üst tarafında bulunan havalandırma delikleri ise aracın karakterine katkıda bulunuyor. Arka bölümde daha büyük bir spoyler ile karşımıza çıkan Nismo aynı zamanda daha büyük bir difüzöere de ev sahipliği yapıyor. Nismo, Stealth Gray adı verilen özel renk ile geliyor.

Nissan GT-R R35 Nismo’nun kaputunun altına göz attığımızda ise 3,8 litrelik motorun elden geçirilmiş versiyonunu görüyoruz. 608 beygir gü. ve 651 Nm tork üretebilen bu ünite aynı şekilde gücünü dört tekerleğe iletiyor. Nismo’da standart modelden farklı olarak yeni sınırlı kaydırmalı ön diferansiyel ve özel ayarlı süspansiyon bulunuyor.

Yenilenen Nissan GT-R, bahar aylarından itibaren satışa sunulacak. Nismo versiyonun ise daha sonra satışa çıkması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu