Lamborghini, Aventador’un yerini doldurmaya hazırlanıyor!

2011 yılında tanıtılan Lamborghini Aventador oldukça başarılı geçen model hayatının ardından 2022 yılı ile birlikte üretim bantlarına veda etti. İtalyan üretici uzun zamandır ise Aventador’un halefi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni modelin ortaya çıkan patent görselleri tanıtımın olduça yakın olduğunu ortaya koydu.

Keskin hatları ile dikkat çeken yeni model Y formlu detaylarıyla ise İtalyan üreticinin yeni tasarım felsefesini ortaya koyuyor

Fikri Mülkiyet Ofisi’ne patent almak için gönderilen yeni nesil Lamborghini’nin görselleri internete sızdırılmış durumda. Wilcoblock isimli Instagram adresinde ortaya çıkan düşük kaliteli patent görselleri yeni model hakkında önemli ipuçları barındırıyor. Yeni modelinde hibrit güç ünitesine geçiş yapacak olan Lamborghini’nin tasarım anlamında ise dramatik bir değişiklik yapmayacağını söylemek yanlış olmaz.,

Keskin hatları ile dikkat çeken yeni model Y formlu detaylarıyla ise İtalyan üreticinin yeni tasarım felsefesini ortaya koyuyor. Ortadan motorlu araçta önceki modellerden tanıdığımız arka pencere panjurlarını yeni Lamborghini’de de görmek mümkün olacak. Bu bölümde ayrıca motoru tüm güzelliğiyle sergileyen şeffaf bir panelin de yer alacağı görülüyor.

Aracın Y formlu stop lambalarının arasında ise altıgen formlu ikili egzoz çıkışı arz-ı endam ediyor. Bu egzoz çıkışları, her ne kadar elektrikli bir motorla desteklenecek olsa da aracın hâlâ içten yanmalı güç ünitesine sahip bir süper otomobil olduğunu hatırlatıyor.

Yeni Lamborghini modeli gücünü ise bir V12 motordan alması beklenirken elektrikli güç ünitesi hakkında henüz bir detay bulunmuyor. Yeni hibrit motorun, elektrik desteği ile birlikte dört haneli güç ve tork değerleri sunması bekleniyor. Aventador’un halefi bu anlamda direkt olarak Ferrari SF90 ile rakip olacağını söyleyebiliriz.

Lamborghini henüz yeni modelinin ismini ve detaylarını paylaşmış değil. Lamborghini’nin yeni süper otomobil modelinin bu yıl içerisinde tanıtılması ve 2024 yılı ile birlikte satışa sunulması bekleniyor. Bakalım Aventador’un tahtına oturacak olan otomobil nasıl bir performans gösterecek? Peki siz Lamborghini’nin yeni süper otomobili hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu