Logo değişimine Çinli üretici de katıldı!

Son dönemde markalar birer logolarını güncelliyor. Logo tasarımlarını dijital çağ için daha sade bir hâle getiren markalara Çinli Geely de eklenmiş durumda. Çinli üretici yeni logosununun “gelecekte daha açık ve sınırsız olmaya yönelik yepyeni marka arzusunu” ifade ettiğini belirtti.

Markanın daha önceki iki logosunun bir karışımı niteliğinde olan yeni logo, daha sade bir anlayış ile birlikte üç boyutlu görünümden kaçınıyor.

Markanın daha önceki iki logosunun bir karışımı niteliğinde olan yeni logo, daha sade bir anlayış ile birlikte üç boyutlu görünümden kaçınıyor. Geely‘nin yeni logosu mavi bir zemin üzerinde ‘ön ızgarayı’ andıran şeklin dikey ve yatay çizgilerle bölünmesi ile oluşturuluyor.

Geely, yeni logonun “müşterilerimiz için daha akıllı ve daha teknolojik ürünleri sunmanın ilk adımları” olduğunu ifade ediyor. Geely ayrıca yeni logonun tanıtımını “Yeni bölümümüz burada başlıyor! Geleceği nasıl parlatacağını ve aydınlatacağını bekleyelim!” sözleriyle yaptı.

Geely’nin yeni logosu markanın kırmızı bir dağ silüetine sahip ilk logosundan bu yana en sade görsele sahip. Şirket daha sonra bu logoyu bir çember içerisine almış ve renklerini mavi, lacivert ve beyaz olarak tercih etmişti. Sonrasında ise Çinli marka günümüzdeki logonun temelini oluşturan 6 parçalı logo tasarımına geçiş yaptı. Innovative Geely 4.0 sloganı ile birlikte ise logo mavi ve siyah renklerin yanı sıra gümüş çerçevelerle donatılmıştı. Çinli üretici son olarak ise bugünkü çok daha sade logo tasarımında karar kılmış durumda.

Son dönemde birçok üretici logolarında sadeleştirmeye gitti. BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Skoda ve KIA gibi markalar üç boyutlu logolardan vazgeçerek daha basit tasarımları benimsediler. Şimdi ise Geely de logo sadeleştirme kervanına katılmış durumda. Peki siz markaların yeni sade logoları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu