Alfa Romeo yeni süper otomobilinden ilk görseli paylaştı!

Alfa Romeo, 2023 yılı ile birlikte yeniden süper otomobil pazarına dönüyor. İtalyan üretici Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile yeni süper otomobilinin ilk görselini ortaya koydu. Paylaşılan video süper otomobilin stop lambalarını ortaya koyuyor.

Alfa Romeo, 2023 yılında yeni bir süper otomobile işaret ediyor

Instagram’da paylaşılan video 2023 yılının “heyecan verici, içgüdüsel ve duygusal” bir yıl olacağını belirterek bizleri karşılıyor. Tonale’nin yanı sıra makyajlanan Giulia ve Stelvio’yu ortaya koyan video, yeni yıla hazır olup olmadığımızı bizlere soruyor. Bu sorunun cevabını yine kendisi veren Alfa Rome, ‘biz hazırız’ derken aynı zamanda gizemli bir stop lambasını da gözler önüne seriyor.

LED stop lambası bizlere 6 rakamını ve C harfini anımsatıyor. Bu da 6C isminin yeniden döneceği hakkındaki iddiları daha da güçlendiriyor. 6C modeli 1927 ile 1954 yılları arasında Alfa Romeo tarafından üretilen iki kapılı spor otomobiller tarafından kullanılmıştı. Şimdi ise bu isim yeni süper otomobilde tekrar hayat bulabilir. Bu model ismi aynı zamanda 8C Competizione ve 4C modellerinin ardından oldukça uygun olacaktır.

Alfa Romeo 8C Competizione süper otomobil
Alfa Romeo 8C Competizione

İtalyan üretici tarafından paylaşılan teaser stop lambası dışında araç hakkında bir detay barındırmıyor. Ancak Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato yeni süper otomobillerinin geçmişteki ikonik modellerden ilham alacağını belirtip, 33 Stradale’i ima etmişti. Markanın tasarım patronu Alejandro Mesonero-Romanos da yakında sürpriz bir açıklama yapacaklarını açıklayarak otomobilseverleri bir kat daha heyecanlandırdı.

Henüz resmi bir açıklama olmasa da yeni süper otomobil modelinde Alfa Romeo Giulia GTAm’da kullanılan çift turbolu 2.9 litrelik V6 motorun elden geçirilmiş bir versiyonunu görebiliriz. Diğer yandan elektrikli bir güç ünitesi de ihtimaller dahilinde. Ancak her ne olursa olsun oldukça güzel görünen ve bir o kadar da keyifli sürüş sunan bir otomobil ile karşı karşıyayız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu