1.000 beygirlik Lamborghini Revuelto tanıtıldı!

Lamborghini Aventador, 12 yıllık uzun model ömrünün ardından emekliye ayrıldı. Aventador’un halefi için bir süredir çalışmalarını sürdüren Lamborghini ise sonunda yeni modelini ortaya çıkardı. İsmini yine bir boğadan alan Revuelto, 1.015 beygirlik hibrit güç ünitesi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Lamborghini Revuelto her açıdan güzel görünmeyi başarıyor

İspanyolca’da ‘karıştırılmış veya karmakarışık’ anlamına gelen Revuelto ismi yeni süper otomobilin elektrikli ve benzinli motorlardan oluşan hibrit güç ünitesine de bir gönderme yapıyor. Revuelto, seleflerinde olduğu gibi atmosferik bir V12 motora ev sahipliği yapıyor. Ancak bu sefer bu 6,5 litrelik üniteye üç elektrikli motoru eşlik ediyor.

Revuelto’nun 6,5 litrelik V12 motoru kendi başına 825 beygir güç ve 725 Nm tork üretebiliyor. Bunun yanı sıra aracın ön tekerlekleri üzerinde 150 beygir gücünde iki elektrik motoru bulunuyor. Aracın aynı güçteki üçüncü elektrik motoru ise arka bölüme konumlandırılmış durumda durumda. Lamborghini Revuelto bu sayede toplamda 1.015 beygir güç üretebiliyor.

Araçta bulunan 8 ileri çift kavramalı şanzıman gücün sadece arka tekerleklere iletilmesi sağlıyor. Yani aslında arkadan itişli olan bu otomobil, ön bölümünde yer alan iki elektrik motoru sayesinde dört çeker hâline geliyor. Città (şehir) modu tercih edildiğinde ise bu süper otomobil öndeki iki elektrik motoru ile 180 beygirlik önden çekişli bir otomobil gibi davranabiliyor. Tüm bu özellikleri ile birlikte Revuelto’nun oldukça karmaşık bir mühendisliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Revuelto her ne kadar Città modunda bir şehir otomobili gibi davranabiliyor olsa da kızdığında asıl gücü ortaya çıkıyor. Lamborghini tarafından paylaşılan veriler de bunun kanıtı niteliğinde. 100 km/s hıza sadece 2,5 saniyede ulaşan Revuelto, 200 km/s hıza ise 7 saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor. Bu inanılmaz otomobilin maksimum sürati ise 355 km/s olarak açıklandı. Tüm bu verilerle birlikte Revuelto, 100 km/s hıza 2,7 saniyede ulaşan 1.000 beygirlik Ferrari SF90 Stradale’in önüne geçiyor.

Bu etkileyici otomobil teknik verilerinin yanı sıra tasarım anlamında da bolca konuşulmayı hak ediyor. Revuelto’ya daha ilk bakışta bir Lamborghini olduğunu anlıyorsunuz. Aventador’dan aldığı bayrağı daha da ileri taşımayı başaran araç, sahip olduğu keskin çizgileri, LED aydınlatmaları ve yan hava girişleri ile tam bir şahaser gibi görünüyor. Ön ve arka bölümde yer alan Y formlu LED aydınlatma grubu Lamborghini’nin bir simgesi hâline gelmiş durumda. Stop lambalarının arasında konumlandırılan ikili altıgen egzoz çıkışları ise aracın karakterini tamamen yansıtıyor. Lamborghini Revuelto bu anlamda her açıdan ilgi çekici görünmeyi başarıyor.

İç mekanda da önemli değişiklikler devam ediyor. 12,3 inçlik dijital göstege paneli ve 8,4 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ile çok daha modern bir hava yakalanırken, iç mekandaki Audi algısından da uzaklaşıldığını söylemek mümkün. Tüm bunların yanı sıra yolcu koltuğu önündeki 9,1 inçlik bilgi ekranının da oldukça şık göründüğünü belirtmeden geçmeyelim. Yeni modelin üzerinde çokça kontrol tuşu barındıran yeni direksiyon simidi de tasarım devriminden nasibini almış görünüyor. Direksiyon üzerinde ayrıca Revuelto’nun Città, Strada, Spor ve Corsa modları arasında geçiş yapmasını sağlayan iki adet döner duşa da ev sahipliği yapıyor.

Tüm bu özellikleri ile birlikte Revuelto bizleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Ancak LB744 kodu ile Lamborghini Revuelto sadece bir başlangıç. İlerleyen dönemde karşımıza çıkacak olan SV versiyonunu özellikle merak ediyor. Peki siz Lamborghini Revuelto hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu