Efsane geri döndü: Yeni Integra Type S tanıtıldı!

90’lı yıllarda önden çekişli otomobil dendiğinde aklan gelen ilk otomobillerden bir tanesi hiç kuşkusuz DC2 Honda Integra olur. Sahip olduğu sürüş hissi ile efsaneler arasına girmeyi başaran Honda Integra, uzun bir aranın ardından geçtiğimiz sene tekrar bizlere merhaba demişti. Şimdi ise Integra Type S ile efsane asıl şimdi yeniden doğmuş oldu.

320 beygir güce sahip olan Integra Type S sadece manuel şanzımanla sunulacak

Geçtiğimiz sene tanıtılan araç her ne kadar oldukça güzel görünüyor olsa da performans anlamında alışık olduğumuz Integra Type R’ı aratıyordu. Şimdi ise bu boşluğu doldurmak isteyen Acura, 320 beygir güce sahip manuel şanzımanlı yeni Integra Type S’i tanıttı.

Civic Type R’nin 320 beygir güç ve 420 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik turbo beslemeli motoruna ev sahipliği yapan yeni nesil Integra Type S, yine Civic Type R’den alınan altı vitesli manuel şanzımanı bünyesinde barındırıyor. Yeni model sahip olduğu gücü tasarımına da yansıtmayı başarıyor.

Artan güç ile birlikte daha fazla hava akışına ihtiyaç duyan Integra Type S, daha geniş ön ızgara ile birlikte daha agresif bir görünüme kavuşmuş. Ayrıca aracın ön ve arka bölümündeki şişkin çamurluklar da yine Type S’in karakterini ortaya koyuyor. Arka bölümdeki üçlü egzoz çıkışı ise hem göze hem de kulaklara hitap ediyor. Arka bölümdeki difüzör ve 19 inçlik jantlarla ise bu spor otomobilin tasarımı tamamlanıyor.

İç bölümde ise Honda Civic esintileri tüm kabini kaplamış durumda. Bu bölümde titanyum vites topuzu ve Alcantara kaplı direksiyon simidinin araçtaki tek sportif detay olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 10,2 inçlik dijital gösterge paneli ve 9 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ise Type S’te standart olarak sunuluyor. Diğer kısımlarda Integra Type S maalesef standart modelden ayrılmıyor.

Integra Type S’i sahip olduğu tüm özellikler ile birlikte sedan karoserde bir Civic Type R olarak yorumlayabiliriz. Kısacası Acura Integra Type S’e “yetişkinler için Civic Type R” diyebiliriz. Peki siz Integra Type S hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu