Renault Austral ön siparişe çıktı! İşte fiyatlar

Renault, C segmentindeki yeni SUV modeli Austral’i geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Kadjar’ın yerini alan yeni Renault Austral, tanıtımının üzerinden yaklaşık 1 yıl sonra sonunda Türkiye’ye ayak basıyor. Techno Esprit Alpine donanımı ile sunulmaya başlanan yeni SUV model için ön satış süreci başladı.

Renault Austral modeli için lansmana özel belirlenen fiyat 1 milyon 190 bin TL

Renault Austral modeli için lansmana özel belirlenen fiyat opsiyonlar hariç 1 milyon 190 bin TL olarak açıklandı. 24 Nisan’da başlayacak ön siparişe katılmak isteyenler 250 bin TL ön ödeme yaparak siparişlerini tamamlayabilecekler. Ön sipariş veren ilk 500 kişi ise araçlarına Haziran ayında kavuşacaklar.

160 beygir gücündeki yarı hibrit motoruyla karşımıza Türkiye’de sunulacak olan Renault Austral, CMF-CD platformu üzerinde yükseliyor. Markanın yeni tasarım yüzünü benimseyen Austral, yeni Renault logosuna da ev sahipliği yapıyor. Çıkıntılı kaputu ile agresif bir görünüm sunan Austral’ın kaslı yapısı da dikkat çekiyor. Arka bölümde de birbirine doğru uzanan LED stop lambalarının tasarım anlamında ön farlara ayak uydurduğunu söyleyebiliriz.

Renault Austral

İç mekana geçtiğimizde 12 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı bizleri karşılıyor. 12.3 inçlik dijital gösterge ekranı ve 9 inç boyutundaki baş-üstü göstergesi de teknolojik iç mekanı tamamlıyor. Renault, sürücü ve yolcu arasında ise büyük bir orta konsola yer vermiş. Fransız üretici böylece daha premium bir hava yaratılmasının yanı sıra kullanıcılara dokunmatik ekranı kullanırken bir kol dayama bölümü de oluşturmuş.

Yeni platformu sayesinde iç mekanda geniş bir yaşam alanı vadeden Renault Austral, özellikle hareket ettirilebilen arka koltukları ile dikkat çekiyor. SUV model, 16 cm kayabilen arka koltuklar sayesinde oldukça başarılı bir diz mesafesi sunabiliyor. 575 litre bagaj hacmi sunan yeni modelde arka koltuklar yatırıldığında ise bu değer 1525 litreye kadar ulaşabiliyor.

Aracın öne çıkan bir diğer özelliği ise sahip olduğu yarı hibrit motor oluyor. Renault’un yeni güç ünitesi 12V lityum iyon batarya ile eşleştirilmiş 1.3 litrelik dört silindirli benzinli motora ev sahipliği yapıyor. 160 beygir güç ve 270 Nm tork üretebilen bu motor, 9,7 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. 175 km/s azami sürate sahip olan aracın 100 km/s’d ortalama yakıt tüketimi ise 6,3 litre olarak açıklandı.

Renault, gittikçee büyüyen SUV pazarında Austral ile birlikte önemli bir paya sahip olmak istiyor. Yeni model, tasarımı ve kullanışlılığın yanı sıra sahip olduğu yeni hibrit motor teknolojisiyle bu konuda oldukça güçlü görünüyor. Peki siz yeni Austral hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu