Tesla sonunda Türkiye’de! İşte fiyatlar

Elektrikli otomobillerin sayısı ülkemizde her geçen yıl katlanarak artıyor. Birçok marka yeni elektrikli modellerini ülkemizde sunarken, bu konuda öncü şirketlerde olan Tesla ise resmi olarak ülkemizde bulunmuyordu. ABD’li elektrikli otomobil üreticisi bugünden itibaren ise ülkemizdeki yerini almış durumda. İşte Tesla Model Y özellikleri ve Türkiye fiyatı.

Model Y’nin giriş fiyatı 1 milyon 548 bin 732 TL olarak belirlendi

Türkiye’ye giriş yapan Tesla, ilk etapta tek bir modelini satışa sunacak. Tesla Model Y ile Türkiye pazarına giriş yapan marka, iddialı fiyat politikası ile birlikte başarılı satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’de satışa çıkan Model Y’nin giriş fiyatı ise 1 milyon 548 bin 732 TL olarak belirlenmiş durumda.

Tek motorlu ve arkadan itişli bir düzenle gelen SR versiyonu 430 kilometrelik bir menzil sunuyor. Bu aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 6,9 saniye sürüyor. Tek bir elektrik motoruna sahip olan modelin ürettiği güç ise 204 beygir.

Diğer yandan çift motoru düzeni ile birlikte dört tekerlekten çekiş sunan LR (Long Range) versiyon ise 1 milyon 619 bin 532 liralık fiyat etiketine sahip. 533 kilometre menzile sahip olan versiyon, 100 km/s hıza ulaşmak için 5,0 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Ürün gamının tepesinde ise Performance versiyonu yer alıyor. Çift elektrikli motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş sunan bu modelin menzili ise 514 kilometre olarak açıklandı. Performasıyla süper otomobillere yaklaşan aracın 0-100 km/s hızlanma süresi ise sadece 3,7 saniye. Bu model için istenen fiyat 1 milyon 778 bin 821 TL.

Türkiye sınırlarına girecek Tesla Model Y’ler Almanya’da üretiliyor. Çevrimiçi olarak sipariş verilebilecek olan modeller için 10.000 TL’lik ön sipariş bedeli ödenecek. İlk araçların teslimatının ise Mayıs ayında başlaması bekleniyor. Çin’de üretilen Model 3’ün ise ek gümrüm vergileri ile ülkemizde sunulması bir hayli zor görünüyor.

Model MotorMenzil (WLTP) 0-100 km/s
hızlanma süresi 
Fiyat
Model Y – Standart RangeTek motorlu –
Arkadan itişli
430 km 6,9 sn 1,548,732 TL
Model Y – Long Range Çift motorlu – Dört Çeker 533 km 5,0 sn 1,619,532 TL
Model Y – Performance Çift motorlu – Dört Çeker514 km 3,7 sn 1,778,821 TL

Tesla Model Y için belirlenen Türkiye fiyatı bu şekilde. Peki siz Tesla’nın fiyat politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Güzel bir fiyatla ülkemize giriş yaptı ben Teslanın ülkemizdeki elektrikli araba ön yargısını kırıp hızla elektrikliye geçişin simgesi olacağını düşünüyorum ülkemize hayırlı olsun.

  2. Böyle bir araç için şuan ki piyasaya göre gayet makul fiyatlar. Togg ile kıyaslanamaz kadar iyi ve fiyatı da çok uzak değil. Aklı mantığı biraz daha parası olan Togg yerine bunu alır bence.

  3. Bu fiyattan birazcık ucuz togg almak daha mantıklı. Togg içinde 2 kat fazla veriyoruz başka araba almak içinde değişen bişi yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu