Tesla Model Y özel uçak ile çarpıştı!

Tesla’nın otonom sistemlerinin karıştığı birçok kazayı daha önce görmüştük. Ancak bu sefer Tesla çıtayı yükseltmiş görünüyor; Tesla Model Y havalanında özel bir uçak ile çarpıştı.

Havaalanında ilerleyen bir Tesla Model Y, milyonlarca dolar değerindeki özel uçağa çarptı

Reddit’de paylaşılan video Tesla’nın milyonlarca dolar değerindeki Cirrus Vision Jet ile olan kazasını ortaya koyuyor. Konu hakkında sahip olduğumuz bilgiler oldukça sınırlı. Ancak güvenlik kamerası tarafından yakalanan görüntülerde havaalanında park halindeki özel uçağa bir Model Y’nin yavaş yavaş yaklaştığını ve sonrasında çarptığını görüyoruz. İlk temasın ardından hızını kesmeyen Tesla, uçağı yan döndürene kadar ilerlemeye devam ediyor.

Kısa süre sonra ise görüntülere üç kişi yansıyor. Olaya yakından bakmaya gelen üç kişiden birinin de aracın sahibi olduğu iddia ediliyor. Yapılan yorumlarda yaşanan kazanın Tesla’nın akıllı çağırma özelliği aktif halde iken meydana geldiği belirtiliyor. Görünen o ki araç sahibine doğru ilerlerken uçağı gözden kaçırmış.

Tesla’nın akıllı çağırma özelliği ile araçlar park yerlerinden kullanıcılarına doğru kısa mesafelerde yol alabiliyor. Ancak Tesla bunun için belli sınırlamalar koyarken araç sahiplerini de belli başlı konularda uyarıyor. Araç sahipleri ayrıca bu gibi durumlarda telefonları aracılığı ile otomobillerini durdurabiliyor. Bu olayda ise maalesef araç sahibi bunu başaramamış gibi görünüyor.

Akıllı çağırma özelliğinin yalnızca özel mülklerde ve otoparklarda kullanılmak üzere geliştirildiğini belirten Tesla, Smart Summon’ın henüz beta aşamasında olduğunu da kullanıcılarına belirtiyor. Bu özellik için aracınızla aranızda net bir görüş açısı olması gerektiğini de vurgulayan otomobil üreticisi, Smart Summon özelliğinin çok yüksek ya da çok alçak nesneleri göremeyebileceğini de belirtiyor. Bu açıklama da duruma netlik kazandırıyor aslında. Muhtemelen aracın gelişmiş çağırma özelliği uçağın kuyruğunu görmedi ve sonucunda böyle bir kaza meydana geldi.

Bakalım Tesla Model Y ile özel uçak arasında yaşanan bu kazanın ardından Tesla’dan bir açıklama gelecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu