Yeni Mercedes-Benz E-Serisi tanıtıldı!

Uzun zamandır beklenen Mercedes-Benz E-Serisi sonunda görücüye çıktı. Tasarımı ile markanın elektrikli versiyonlarına yaklaşan yeni model, teknolojik anlamda da önemli yeniliklere ev sahipliği yapıyor.

Tasarım anlamında ağabeyi S-Serisi’nden izler taşıyan yeni E-Serisi artan boyutlarıyla da dikkat çekiyor

Tasarım anlamında ağabeyi S-Serisi’nden izler taşıyan yeni E-Serisi artan boyutlarıyla da dikkat çekiyor. 4.949 mm uzunluğa kavuşan otomobilde dingil mesafesi de 2.921 mm’ye ulaşarak iç mekanda daha fazla yaşam alanı sunulmuş. Artan dingil mesafesi ile ön bölümde 10 mm, arkada ise 17 mm daha fazla diz mesafesi sağlanıyor.

Yeni model, S-Serisi’ne geniş ızgarası ile öne çıkıyor. Altıgen formlu geniş ön ızgara ise farlarla bütünlük oluşturuyor. Yeni modelde far tasarımı ise en çok dikkat çeken detay oluyor. Yeni Mercedes-Benz E-Serisi, diğer modellerin aksine hafif girintili tasarıma sahip aydınlatma grubu ile Alman üreticinin diğer modellerinden ayrılıyor. Aracın gömme kapı kollarının ise premium havayı artırıyor.

Arka bölüme geçtiğimizde ise birbirine doğru uzanan stop lambaları ilk dikkat çeken detay oluyor. Farların üzerindeki krom çıta ise bu bölümdeki bütünlüğü artırıyor. Mercedes-Benz logolu grafiklerin ise aydınlatma grubuna hareket getirdiğini söyleyebiliriz.

Yeni modelin iç mekanına göz attığımızda tam bir EQ havası estiğini görüyoruz. 2023 Mercedes-Benz E-Serisi, EQE ve EQS modellerine atıfta bulunan iç mekan ile çok daha teknolojik bir forma kavuşmuş. Dijital gösterge ekranının yanı sıra orta konsoldaki büyük bilgi-eğlence sistemi ekranı iç mekana oldukça hakim. Müşteriler ayrıca ön konsolun yolcu bölümüne de üçüncü bir ekran ekletebilecek.

Kaputun altına geçtiğimizde ise tümü elektrikli destekli olan güç üniteleri ile karşılaşıyoruz. Giriş seviyesinde 197 beygir güce sahip E200d ve 204 beygir güç üretebilen E200 yer alıyor. Benzinli versiyonun sadece arkadan itişli olarak sunulacağı modelde, dizel versiyon ise hem arkadan itişli hem de 4Matic dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek. 7,8 saniyede 100 km/s hıza ulaşan otomobillerin son hızı ise 238 km/s olarak açıklandı.

Şarj edilebilir hibrit versiyonlara geçtiğimizde ise 2,0 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrikli üniteler görüyoruz. 129 beygirlik elektrik motoru ile toplamda 313 beygir güç üretebilen E300e ve E300e 4Matic modellerinin yanı sıra 381 beygir güce sahip E400e 4Matic de yine seçenekler arasında yer alıyor. Şimdilik model gamının tepesinde yer alan E400e 4Matic, 5,3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde tanıtılacak olan AMG versiyonlarının ardından ise E400e 4Matic tahtını bu modellere devredecek.

Mercedes-Benz, yeni E-Serisi’nde Technology Pack adı altında sürüş deneyimini daha üst seviyeye çıkaracak bir paket de sunuyor. Adaptif süspansiyonlarla birlikte gelen bu pakette ayrıca dönüş çapını önemli oranda düşüren dört tekerlekten yönlendirme sistemi de sunulacak.

Mercedes-Benz, yeni E-Serisi ile oldukça iddialı görünürken aracın fiyatları ise henüz açıklanmadı. Yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacak olan yeni E-Serisi’nin en büyük rakibi olan BMW 5 Serisi de bu yıl içerisinde yenilenecek. Bakalım E segmentinde yeni kral kim olacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu