Hyundai’nin yeni küçük SUV modeli tanıtımdan önce görüntülendi!

SUV modellerin popülerliği her geçen gün artarken, otomobil üreticileri de bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor. Önceki yılllarda heybetli tasarımları ile öne çıkan SUV modeller artık A segmentinde bile kendilerini göstermeye başladılar. Hyundai de yeni Exter modeli ile SUV pazarındaki iddiasını artırma hedefinde.

Güney Koreli üretici yeni Exter modelini tanıtmaya hazırlanırken, küçük SUV tanıtımdan önce görüntülendi

Güney Koreli üretici yeni Exter modelini tanıtmaya hazırlanırken, küçük SUV tanıtımdan önce görüntülendi. Güney Kore’nin Seul kentinde park halindeyken fotoğraflanan SUV model içten yanmalı motorlara ev sahipliği yapacak. İlk olarak Hindistan’da piyasaya sürülmesi beklenen modelin diğer pazarlardaki akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Hyundai i10 ile aynı platform üzerinde yükselen yeni Exter; Suzuki Ignis, Tata Punch ve Mahindra KUV100 gibi modellerle rekabete girecek. Yeni küçük SUV model iki farklı motor seçeneği ile karşımızda olacak. Bu motorlardan ilki 83 beygir güç üretebilen 1,2 litrelik atmosferik ünite olacak. Diğer yandan 100 beygir güç üretebilen turbo beslemeli 1,0 litrelik ünite ise motor gamının tepesini oluşturuyor.

Küçük boyutları ile şehir içi kullanım için ideal olarak nitelendirebileceğimiz yeni SUV model, tasarım anlamında da Hyundai’nin yeni felsefesini yansıtıyor. İnce far grubu diğer modellerde olduğu gibi boydan boya uzanan bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Arka bölümde ise H formlu LED grafiklere sahip stop lambaların öne çıktığını söyleyebiliriz. SUV modelin C sütunundaki siyah detay ise aracın tavana ‘yüzer’ bir görüntü kazandırmış.

Hyundai, yeni Exter modeli ile gittikçe büyüyen SUV pazarındaki iddiasını artırma hedefinde. 2023 yılının ikinci yarısında seri üretimine başlanması beklenen modelin Türkiye’de sunulup sunulmayacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu