110. yıla özel: Aston Martin Valour!

Aston Martin, 110. yıl dönümünü kutlarken, markanın önden motorlu spor arabalara ilişkin mirasını onurlandırmak için üretilmiş, V12 motorlu, manuel şanzımanlı özel sürüm Valour modelini tanıttı. Sınırlı sayıda üretilecek olan bu özel model, tasarımının yanı sıra sunduğu sürüş özellikleriyle de oldukça iddialı.

Aston Martin valour, V12 motoru ve manuel şanzımanı ile öne çıkıyor

Heyecan verici yeni özel sürüm hakkında konuşan Aston Martin Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence Stroll şunları söyledi; “Valour, Aston Martin’in sürüş tutkusunun ve değerli mirasının bir kutlamasıdır, ancak aynı zamanda günümüzün canlı ve dinamik markasının simgesidir. Markanın klasik karakterini güncelikle birleştiren modern bir simge olan Valour, bu çok yönlü otomotiv markasını tanımlayan heyecanın ve ayrıcalığın özünü yakalıyor. Birinci sınıf tasarım, mühendislik ve üretim yeteneklerimizin bir vitrini olan Valour, Aston Martin’in dünyanın en heyecan verici, özel ve arzu edilen ultra lüks yüksek performanslı otomobillerinin üreticisi olduğunun başka bir kanıtıdır.”

Gerçekten hislere odaklanan bir sürüş deneyiminden hoşlananları hedef alan Valour’un, çağı belirleyen rakipsiz bir performans gücü bulunuyor. Manuel şanzımanlı ve önden motorlu V12 spor otomobil, safkan ruhuyla altın sürüş çağı olan 2023’e heyecan verici bir övgü niteliğinde karşımıza çıkıyor.

Bu zengin mirastan doğan Valour, son teknolojiyi, yöntemleri ve malzemeleri kullanarak yaratılmıştır. Bu nedenle, Aston Martin’in önden motorlu modellerini tanımlayan temel niteliklerin bir birleşimidir. Görkemli bir geçmişe dönüş ve çağdaş bir şaheser olan Valour, geçmiş ve şimdiki Aston Martin’in en iyisidir. Sürücü odaklı çalışan arabaların panzehiridir.

Rakipsiz bir otomobil olan Valour, orijinal V8 Vantage’dan ve 1980’deki muhteşem Vantage tabanlı RHAM/1 ‘Muncher’ Le Mans yarışçısından ilham alınarak ortaya çıkarılmıştır. Kusursuz tasarımı ve kusursuz gücü, seçkin One-77’yi yansıtırken, yoğun sürücü odaklı özelliği, Valour’u Victor’a bağlar.

Dünya çapında yalnızca 110 otomobille sınırlı üretime sahip olan Valour’un nadirliği, Aston Martin’lerin koleksiyonlukları arasında olmasını sağlıyor. Efsanevi 715PS/753Nm çift turbo şarjlı 5,2 litre V12’yi ilk kez özel yapım altı vitesli manuel şanzımanla eşleştiren Aston Martin, sürükleyici bir deneyimi garanti etmenin yanı sıra, tüm zamanların en iyi arabaları arasında Valour’un yerini koruyor.

Eşsiz aktarım organı kalibrasyonundan yararlanan Valour’un muazzam güç ve tork çıkışları sınır tanımaz özelliktedir. Sürücüye her viteste tam performans ve en üst düzeyde kontrol sunar. Mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel, elektronik çekiş ve stabilite kontrol sistemlerinin ek desteği ve sağladığı güven hissiyle, otomobil ve sürücü arasında kurulan analog bağlantı hissini geliştirir. Valour’un Sürüş Modları; Sport, Sport+ ve Track olarak 3 şekildedir. Ayrıca titizlikle değerlendirilen gaz kelebeği tepkisi, tork yönetimine bağlı olarak sağlam tepkiler sunacak şekilde ayarlandı.

Valour, dinamik kimliğinin altını çizerek, tümü araca özel olarak şekillendirilmiş, uyarlanabilir amortisörler, yaylar ve viraj demirleri ile süspansiyon aldı. Tekerlek hizalama geometrisi, özel kamber, kastor ve ayak parmağı ayarlarına sahiptir. Bu özellikler, Valour’un oldukça farklı ve açıkça tanımlanmış sürüş ve kullanım özelliklerine sahip olmasını sağlar. Her şeyden önce Valour bir yol arabası olarak, sürüş yollarında parlamak için uygunluk sunar. Valour için bunun anlamı, gergin, hassas dikey gövde kontrolü ve yuvarlanmaya karşı kararlı direncin sportif dengesini başarılı bir şekilde yakalamak anlamına gelir.

Dinamik karakterini daha da geliştiren Valour’un özel gövde yapısı, ön ve arka kesme panellerine, bir arka süspansiyon kulesi ve yakıt deposu desteğine sahiptir. Bu elemanlar hem burulma hem de yanal sertliği en üst düzeye çıkararak süspansiyona optimize edilmiş bir platform sağlar. Bu sayede, daha hassas gövde kontrolü ve artırılmış incelik sunar. Ek olarak, yeni bir direksiyon sistemi, sürücüye daha fazla his, bağlantı ve yakınlık hissi vermek için istenmeyen faktörleri ortadan kaldırır.

Standart olarak takılan Karbon Seramik Frenlere sahip Valour, 410 mm x 38 mm ölçülerindeki ve 6 pistonlu kaliperlerle kavranan ön diskler sayesinde verimli bir durdurma gücüne sahiptir. Arkada 360mm x 32mm diskler, 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiştir. Arttırılmış frenleme performansı ve çelik frenlere kıyasla yaysız kütlede 23 kg’lık önemli bir azalma sunan bu CCB diskler, 800 dereceye kadar sıcaklıklarda fren zayıflamasına direnecek şekilde tasarlanmıştır. Bu tasarım, sürücünün aracın tam performans potansiyelini maksimum güven ve hassas kontrolle keşfetmesini sağlıyor.

Valour’un paketini tamamlayan, en yeni AML’ye özgü Michelin Pilot Sport S 5 lastikler – 275/35 R21 ön lastikler ve ön tarafta 325/30 R21 lastikler ile donatılmış, arka – ıslak veya kuru koşullarda ilham verici yol tutuşu ve yol tutuşu için  21″ hafif dövme alaşım ‘Honeycomb’ jantları mevcut..

Aston Martin’in Araç Performansı Direktörü Simon Newton şunları söyledi; “Geçmişimizin ikonik arabalarından ilham alarak, Valour’a performansını daha kullanılabilir ve eğlenceli hale getirmek için modern teknoloji ve mühendislik aracılığı ile, Valour’a bol miktarda güç ve tork sağladık. Sürücüyü memnun eden bu karakteri onurlandırmanın büyük bir kısmı, muhteşem V12 motorumuzu bir manuel şanzımanla eşleştirmekti. Bu hareket, aracın benzersiz bir parçasıydı ve sonuç, gerçekten unutulmaz bir şeydi. Sınırları zorlama konusunda başarılı olan, zamansız bir klasiğin gerçek kalbine ve ruhuna sahip, son teknoloji ürünü bir otomobil ortaya çıktı’.

Bu muazzam performans yetenekleri ve yoğun sürüş özellikleri, Valour’un geniş duruşu ve fiziğinde dinamik bir şekilde ifade ediliyor. Tamamen karbon fiberden yapılan gövde, Aston Martin’in çağdaş tasarım diliyle 1970’lerin ikonik V8 Vantage’ından ilham alındığı ipuçlarını bir araya getiriyor. Sonuç, her açıdan cesur ve kusursuz.

Kapaklı kaput, altında oturan çift turboşarjlı V12 motora yeterli havalandırma sağlamak için büyük bir “at nalı” havalandırma ve twin NACA kanallarına sahiptir. Aston Martin’in ikonik ızgara şekli hem formu hem de işlevi ileriye taşımak için geliştirildi. Merkezi bölümü alüminyum kaplamalardan oluşurken, her iki taraftaki büyük karbon fiber girişler motoru ve frenleri soğuk hava ile besliyor. Ayrıca Valour’a özgü ve tehditkâr bir ifadeyi andıran kaş benzeri ızgaranın altına oturan yuvarlak LED farları da çerçeveliyorlar.

Modern aerodinamik fikir, iddialı bir tasarıma ulaşırken dengeyi optimize eden hava akışının uzman yönetimi ile tasarıma dahil edilmiştir. Valour’un kanatlarına eklenen belirgin ön ayırıcı ve ön çamurluk havalandırmaları, aerodinamik dengeyi sağlamak için arka cam panelinin ekzoblade’lere, yukarı kıvrık Kamm kuyruğuna ve belirgin difüzöre sahip özelliği ile uyum içinde çalışır.

Arka kısım ayrıca, çığır açan Valkyrie hiper arabasını yansıtan LED ışık kanatları (her iki tarafta altı adet) ile etkileyici bir arka aydınlatma grafiğine sahiptir. Masif bir kütükten frezelenmiş ve kusursuz bir finisaja kadar parlatılmış tam genişlikte bir alüminyum yapı, canlı bir etki yaratmak için üst ve alt bölümleri ayırarak arka kısmı var eder. Valour’un olağanüstü arka tasarımının en önemli parçası, arka difüzörün derin elemanları arasında konumlandırılmış, hafif paslanmaz çelikten imal edilmiş üçlü egzoz çıkışı sistemidir. 1 mm’den az kalınlığı ile bu özel boru, geleneksel bir sisteme göre 7 kg ağırlık tasarrufu sağlar. Ancak yine de muhteşem bir ses çıkarmaktan alıkoyamaz.

Aston Martin’in Valour ile sergilediği kutlama, alışılmadık sadeliği ve baştan çıkarıcı dokunuşuyla iki koltuklu kokpitle birlikte içeride de devam ediyor. Bunun merkezinde manuel şanzıman vites kolu bulunuyor. Vites topuzu için işlenmiş alüminyum, titanyum, karbon fiber veya ceviz seçenekleri ve mekanik bağlantıyı vurgulamak için açıkta kalan bir vites değiştirme mekanizmasıyla Valour, ilerlemede kaybedilen fiziksel ve duygusal bağlılığı sağlamaya önem veriyor.

Malzemelerin ustaca kullanılması uzun yıllardır Aston Martin’in ayırt edici özelliği olmuştur. Bu nedenle, Valour’un iç tasarımının, müşterilerin kendi benzersiz teknik özelliklerini oluşturabilecekleri orijinal kombinasyonlarla parıldaması şaşırtıcı değildir. Örneğin, Aston Martin’in 1959 Le Mans ödüllü DBR1’inin koltuk kaplamalarından ilham alan geleneksel yün tüvit, Valour’un koltuklarının, kapı kartlarının, ön pano havasının kabuklarını oluşturmak için kullanılan yüksek teknoloji ürünü karbon fiber dokumaya karşı harika bir kontrast sağlıyor.

Kişiselleştirme, esnek bir görünüm özelleştirme yöntemi şeklinde gelir. Valour’un gövdesini ön, motor kaputu, yanlar ve arka olmak üzere dört bölgeye ayıran müşteriler, 21 boya renginden dilediklerinde uygulanabilen çeşitli elle boyanmış şeritler ve grafik tasarımlar arasından seçim yapabilir.

Bir müşteri, standart Valour paletinin ötesine geçmek isterse, dilediği teknik özellikleri oluşturmak için Q by Aston Martin hizmetlerinden yararlanabilir. Bunun örnekleri arasında, dış görünüm tasarımı, kırmızı, mavi veya yeşil ton seçenekleriyle tamamen açıkta bırakılmış 2×2 dimi karbon fiber gövde, boyalı jantlar, Mokume karbon fiber iç detaylandırma veya “Johnsons of Elgin” tüvit ve kaşmir kumaş seçenekleri yer alır.

Aston Martin’in Tasarım Direktörü Miles Nurnberger şunları söyledi: “Aston Martin’de tasarımımız her zaman ilericidir, ancak önemli bir kilometre taşını- 110. doğum günümüzü – kutlamaya gelince, kendimize biraz müsamaha gösteriyoruz. Sonuç olarak Valour, 2023’ün merceğinden rafine edilmiş ve yeniden yaratılmış edilmiş eski tarz bir hayvan. Kökü bugüne dayanan cesur ayrıntılar ve modern malzemelerle mevcut seri üretim Aston Martin’i tanımlayan daha heykelsi formlardan uzaklaşarak keskin hatlara dönüşü temsil ediyor. Görünümünün sürüş deneyimini yansıtmasını sağlamak için can atıyorduk. Şeklin ham fizikselliği, size 715PS manuel şanzımanlı bir spor arabayı evcilleştirmenin vahşi performansı ve heyecanı hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatmalıdır. Ancak en son teknolojinin kullanımı, modern davranışlara ve olağanüstü dinamik yeteneklere sahip bir arabaya işaret etmektedir.

Aston Martin Valour üretimi, 2023’ün 3. çeyreğinde markanın Gaydon Genel Merkezinde başlayacak. İlk teslimatların ise, 2023’ün 4. çeyreğinde başlaması planlanıyor. Valour, sürülmeyi talep eden değerli bir koleksiyoncu parçası olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu