Tesla Cybertruck üretimi sonunda başladı!

Tesla, 2019 yılında tanıtılan Cybertruck modelinin üretimine sonunda başlıyor. ABD’li şirket, yaklaşık 4 yıl önce tanıtılan ve uzun süredir beklenen elektrikli pick-up modelin üretimine başladığını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile duyurdu.

Uzun zamandır beklenen Tesla Cybertruck üretimi sonunda başladı

Ortaya çıktığı ilk günden bu yana tasarımı ile dikkat çeken Cybertruck’ın üretimi uzun zamandır bekleniyordu. Elektrikli aracın arap saçına dönen üretim süreci ise sonunda başlamış oldu. Tesla Cybertruck şirketin ABD’nin Texas eyaletindeki Austin fabrikasında üretilecek.

Fütüristik bir görünüme sahip olan Cybertruck, kama formlu yapısıyla dikkat çekiyor. Gelecekten gelmiş gibi görünen elektrikli araç 5.885 mm’lik uzunluğa, 2.027 mm’lik genişliğe ve 1.905 mm’lik yüksekliğe sahip. Oldukça büyük boyutlara sahip olan araçta 6 kişilik oturma düzeni sunuluyor.

Şirket, 2019 yılında tanıtımını yaptığı aracı oldukça uygun bir fiyattan sunacağını açıklamıştı. Şirketin ilk aşamada Tesla Cybertruck için açıkladığı rakamlar ise şu şekilde:

  • Tek motorlu : 39.900 dolar
  • Çift motorlu : 49.900 dolar
  • Üç motorlu : 69.900 dolar

Ancak üretimi sürekli ertelenen elektrikli aracın fiyatları şirket tarafından 2021 yılında kaldırıldı. Bu süreçte dünya genelide yaşanan enflasyon nedeniyle muhtemelen Cybertruck modelleri bunda çok daha yüksek fiyatlarla karşımıza çıkacak.

Tesla Cybertruck

Model gamının tepesinde yer alacak olan üç motorlu ve dört tekerlekten çekişli versiyon, 0-96 km/s’ye 2.9 saniyede ulaşırken, 400 metreyi ise 10.8 saniyede tamamladığı açıklanmıştı. Tüm bunları 800 km’nin üzerinde bir menzil sunarak başaran Cybertruck’ın azami süratinin 209 km/s olduğu belirtililiyor.

Diğer yandan tek motorlu ve arkadan çekiş sunan Cybertruck’ın 400 km’nin üzerinde bir menzile sahip olduğu ifade ediliyor. Bu versiyon ise 0-96 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlayacak. Elektrikli aracın çift motorlu versiyonun ise 96 km/s hıza çıkmak için 4.5 saniyeye ihtiyaç duyduğu ifade edilmiş. Orta seviye modelin menzilinin ise 480 km’nin üzerinde olduğu açıklandı.

Yaptığı duyuru ile yeni araçlarının üretimine başladıklarını açıklayan Tesla‘nın tam kapasite ile üretime başlamasının ise 2023 yılının sonlarını bulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu