Alfa Romeo, merakla beklenen spor otomobilini tanıttı: 33 Stradale!

Sadece 33 adetle sınırlı olacak olan araç, hem içten yanmalı hem de tamamen elektrikli olarak alınabilecek.

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, düzenlediği lansman kapsamında 2010 yılında üretimi biten 8C’nin ardından yeni amiral gemisi 33 Stradale spor otomobilini tanıttı.

1960’lı yıllarda sadece 18 adet üretilen araçtan ilham alan yeni 33 Stradale, tasarımıyla oldukça dikkat çekmeyi başarıyor. Retro fütüristik tasarımıyla göze hoş gözüken araç, ortadan motorlu bir düzenle karşımıza çıkıyor. Carrozzeria Touring Superleggera’daki karoser yapımcıları tarafından elle üretilecek bir gövdeye sahip olacak olan araç, sadece 33 adet üretilecek.

Aktarılanlara göre aracın 33 adedi de 11 Eylül’de Monza’da düzenlenen 2022 İtalya Formula 1 Grand Prix’sinden sonraki haftalar içinde satıldı. Her üretilecek olan araç birbirinden farklı olacak ve müşterilere özel olarak tasarlanacak. VIN numarası da dahil olmak üzere pek çok kişiselleştirme seçeneği sunulan araçta kelebek kapılar, karbon fiber detaylar, far grubu ve stop grubu dikkat çeken detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizlerin karşısına iki farklı tema çıkıyor: Tributo ve Alfa Corse. Birincisi daha klasik bir tasarım sunarken ikincisi daha sportif bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kokpitte yer alan deri, karbon fiber, alüminyum ve Alcantara karşımıza oldukça hoş gözüken bir mekanın bizlerin karşısına çıkmasını sağlıyor. Alüminyum butonlar aracın klasik bir otomobil gibi gözükmesine yardımcı oluyor.

Teknik tarafa geldiğimizde ise karşımıza daha önce Giulia ve Stelvio Quadrifoglio modellerinde karşımıza çıkan çift turbolu 2.9 litrelik V6 ünitenin gelişmiş bir versiyonu çıkıyor. Çift turbolu 3.0 litrelik V6 toplamda 629 beygir güç üretebiliyor ve gücün hepsini arka tekerleklere iletiyor. Saf içten yanmalı ünite ZF tarafından geliştirilen 8 ileri çift kavramalı şanzıman ile kombine edilecek. Şimdilik tork değeri bilinmese de Quadrifoglio modellerinde eski ünite 600 Nm tork üretebiliyordu.

Araç, istenirse GranTurismo Folgore gibi tamamen elektrikli olarak da alınabiliyor. Elektrikli olarak 760 beygirin üzerinde güç üretebilen 33 Stradale, toplamda 3 elektrik motoru ile toplamda 1350 Nm tork üretebilen GranTurismo Folgore ile benzer güç değerleri sunuyor. WLTP verilerine göre 450 km menzil sunabilecek olan araç bu alanda da Folgore ile benzer veriyi sunuyor. Her ne kadar Alfa Romeo üniteyi Maserati’den aldıklarına dair herhangi bir açıklama yapmasa da 33 Stradale modelinin GranTurismo Folgore ile aynı elektrikli güç ünitesini paylaşacağını düşünüyoruz.

Hangi güç değerine sahip olursa olsun araç, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyenin altında gerçekleştirebiliyor ve 333 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Fren tarafında Brembo karbon seramik diskler ve telli fren sistemi karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato, 33 Stradale’in markanın son özel otomobili olmayacağını ve başka modellerin de planlandığını açıkladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu