BMW, Vision Neue Klasse konseptinin teaser videosunu yayınladı!

Alman otomobil üreticisi BMW, 2 Eylül’de tanıtacağı Vision Neue Klasse konsept otomobili için yeni bir teaser videosu yayınladı.

Şirket tarafından X üzerinden yapılan paylaşımda aracın böbrek ızgaralarına yer verildi. Videoya baktığımızda ızgaranın içerisinde yer alan parçaların LED olarak aydınlatılabildiği gözüküyor. Buna ek olarak keskin çizgiler ve yeni BMW modellerinin aksine küçük böbrek tasarımı geçtiğimiz dönemlerde tanıtılan iVision Dee konseptine benziyor.

Izgarada yer alan aydınlatma grubunun nefes alıp verir gibi hareket etmesi paylaşımda yer verilen “”Nefes alma inovasyonu, nefes verme dönüşümü” sloganıyla net bir şekilde örtüşüyor. Alman otomobil üreticisi BMW, Neue Klasse platformu ile birlikte 24 ay arayla ürün gamına 6 farklı tamamen elektrikli model eklemeyi planlıyor. İlk olarak platformu bir sedan araçta görecek olsak da ilerleyen dönemlerde SUV bir model de bizlerin karşısına çıkacak.

Platform, toplamda 268 ile 1.314 beygir güç üretebilen ve 75 ile 150 kWh’lik bataryaya sahip olabilecek araçlarla bizlerin karşısına çıkacak. Neue Klasse araçları şirketin Gen 6 batarya teknolojisine sahip olacak ve batarya maliyetlerinin yüzde 50 düşmesini, menzilin ise yüzde 30 artmasını sağlayacak. Neue Klasse’nin üretimi ilk olarak 2025 yılında Macaristan’da başlayacak. Ardından Çin, Almanya ve Meksika’da da üretimleri 2026 ve 2027 yıllarında kademeli olarak başlayacak. Yeni platform, kendine özgü tasarımlara sahip araçlara ev sahipliği yapacak.

Teaser görseli paylaşılan Vision Neue Klasse konsept otomobiline dair daha fazla ayrıntı 2 Eylül’de yapılacak tanıtımla birlikte belli olacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu