BMW, geleceğe yönelik konsept aracını tanıttı: Vision Neue Klasse!

Alman otomobil üreticisi BMW, IAA 2023 fuarı kapsamında yeni Vision Neue Klasse konsept otomobilini tanıttı!

BMW’nin geçtiğimiz dönemde tanıttığı i Vision Dee konseptinin daha seri üretime uygun versiyonu olarak karşımıza çıkan Vision Neue Klasse, tasarımıyla oldukça dikkat çekiyor. Standart BMW modellerine kıyasla daha keskin hatlara sahip olan araç, ön bölümde yan tarafa kadar uzayan ve içerisinde far grubu da olan böbrek ızgaralarıyla karşımıza çıkıyor. Aydınlatılan ızgarada yer alan bazı bölümlerin 3D printer ile üretildiği belirtiliyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise yan taraflara doğru uzayan stop grubu bizleri karşılıyor. Oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olan difüzör aracın sportifliğini artırıyor. 21 inç boyutundaki jantlar ve kapı kollarının belirgin olmayışı pürüzsüz bir yüzeyin karşımıza çıkmasına olanak tanıyor. Araçta yer alan minimalist logo da oldukça şık gözüküyor.

İç mekana geçtiğimizde bizleri şirketin yeni iDrive yazılımı ve kokpiti karşılıyor. Ortada oldukça büyük bir ekran yer alırken kokpitin üst bölümünde bir BMW modelinde ilk defa gördüğümüz Panaromik Görüş yer alıyor. Bu sistem sayesinde aracın tüm verileri boydan boya kokpitin üst bölümüne yansıtılıyor. Buna ek olarak standart head-up display da araçta sunuluyor. Aktarılanlara göre şirket, bu sistemi Neue Klasse ile birlikte ilk kez sunmayı planlıyor. Aracın diğer bölümlerinde ise kullanılan sarı ve krem detaylar aracın iç mekanın daha ferah hissedilmesini sağlıyor.

Teknik tarafa gelirsek Vision Neue Klasse konseptinde 6. nesil BMW eDrive teknolojisi karşımıza çıkıyor. Elektrikli aktarma organları için ağırlık, hava ve yuvarlanma direncinin yanı sıra ısıyı da akıllı bir şekilde yönetebilen sistem, geliştirilmiş elektrik motorlarıyla ve bataryalarla destekleniyor. Eskilerine kıyasla yüzde 20 oranında daha az yer kaplayan batarya, artık yüzde 30 daha hızlı şarj olabiliyor ve yüzde 30 daha fazla menzil sunabiliyor. Teknoloji sayesinde toplam verimlilik 25 oranında artış gösteriyor.

Şimdilik aracın seri üretim versiyonunun tanıtım tarihi bilinmese de modelin 2025 yılı itibariyle BMW‘nin Debrecen, Macaristan fabrikasında seri üretime girmesi ve 2026 yılında yollarda yerini alması bekleniyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu