Yeni Mini Cooper EV ve Countryman EV tanıtıldı: İşte ayrıntılar!

İngiliz otomobil üreticisi Mini, merakla beklenen yeni Cooper EV ve Countryman EV modellerini IAA 2023 kapsamında tanıttı!

Şirket tarafından yapılan lansmanla birlikte tanıtılan modellere baktığımızda bizlerin karşısına şirketin yeni tasarım yüzü çıkıyor. Gençlere odaklanarak tasarlanan araçlar hem keskin hem de yumuşak hatlarıyla birlikte oldukça şık gözüküyorlar. Yapılan geliştirmeler ile birlikte daha iyi bir konfor ve sürüş keyfi sunan araçların iç mekanı da oldukça dikkat çekiyor.

İç mekana geçtiğimizde bizleri ortada bölümde karşılayan yuvarlak şeklindeki multimedya ekranı, yeni direksiyon simidi ve konsola eklenen ambiyans aydınlatmaları iç mekanın da dışarısı kadar şık gözükmesine yardımcı oluyor. Sürücünün önünde herhangi bir dijital gösterge paneli bulunmuyor. Bu sayede daha ferah bir kabin hissiyatı bizleri karşılıyor.

Teknik tarafa geçtiğimizde Mini Cooper EV, E ve SE olmak üzere iki farklı modelle çıkıyor. Standart olan E versiyonu tek elektrik motoruyla 135 kW / 184 bg güç ve 290 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 7.3 saniyede tamamlayabilen model, WLTP verilerine göre 305 km’ye kadar menzil sunabiliyor.

Bir üst versiyon olan SE ise tek elektrik motoru ile birlikte 160 kW / 218 bg güç ve 330 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6.7 saniyede tamamlayabilen model, WLTP verilerine göre 402 km’ye kadar menzil sunabiliyor. Bir diğer şirketin SUV modeli olan Countryman EV ise E ve SE ALL4 versiyonlarıyla satın alınabiliyor. E versiyonu tek elektrik motoru ile birlikte 150 kW / 204 bg güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlayabilen model, WLTP verilerine göre 462 km’ye kadar menzil sunabiliyor.

SE ALL4 versiyonu ise araçların arasında en güçlü model olarak karşımıza çıkıyor. 4 tekerlekten çekiş sistemine ve çift elektrik motoruna sahip olan araç, toplamda 230 kW/ 313 bg güç ve 494 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5.6 saniyede tamamlayabilen araç, WLTP verilerine göre 433 km menzil sunabiliyor.

Şimdilik fiyatları paylaşılmayan Mini modellerinin 2024 yılı içerisinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu