BMW’den uygun fiyatlı elektrikli SUV: iX1 eDrive20

Alman otomobil üreticisi BMW, yaptığı duyuruyla birlikte en uygun fiyatlı elektrikli SUV’si iX1 eDrive20 modelini tanıttı.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda standart X1 ve iX1 ile herhangi bir farklılığın olmadığını söyleyebiliriz. Hem iç mekanda hem de dışarıda bizleri halihazırda satışta olan iX1 ile aynı tasarım karşılıyor. İç mekanda bizleri 10 inç boyutunda dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı karşılıyor. Şirketin en yeni yazılımı olan BMW Operating System 9’a sahip olan araç, BMW Digital Premium servisi sayesinde abonelikle özellik almanıza izin veriyor. Güvenlik anlamında pek çok farklı teknolojik özellik sunuluyor.

Teknik tarafa gelirsek aktarılanlara göre yeni iX1 eDrive20, 204 beygir güç üretebilen tek bir elektrik motoruyla karşımıza çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlayabilen model, karma tüketimde 430 km – 475 km arasında menzil sunabiliyor. 64.7 kWh’lik bir bataryaya sahip olan araç, DC olarak 130 kW’a kadar şarj olabiliyor ve yüzde 10’dan 80’e hızlı şarjla sadece 29 dakikada şarj oluyor.

Şu anda şirket, ülkemizde iX1’i xDrive30 versiyonuyla satıyor. Çift elektrik motoru sayesinde 4 çeker olan araç, toplamda 313 beygir güç ve 494 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 5.6 saniyede tamamlayabilen araç, WLTP verilerine göre 417 km ile 440 km arasında menzil sunabiliyor.

Avrupa’da 47.900 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan iX1 eDrive20, şirketin en uygun fiyatlı elektrikli otomobili olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, aracı düşük motor gücünden dolayı vergi avantajıyla ülkemizde de satışa sunulabilir. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu