Mercedes-Benz’den yeni hamle: Kompakt G-Serisi geliyor!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, dünya genelinde oldukça sevilen G-Serisi modelinin kompakt bir versiyonunu geliştirdiğini duyurdu.

Şirketin CEO’su Ola Källenius tarafından yapılan açıklamaya göre marka, kompakt G-Serisi için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar araca dair pek çok iddia ortaya atılsa da hiçbir zaman markadan net bir açıklama gelmemişti. Ancak son yapılan toplantıyla birlikte aracın geliştirilme aşamasında olduğu belirtildi ve ufak bir teaser görseli paylaşıldı.

Paylaşılan görselde aracın G-Serisi’ne benzer bir silüete ve keskin hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Källenius, açıklamasında aracın oldukça keyifli bir sürüş ve off-road deneyimi sunacağını açıkladı. Alman Handelsblatt tarafından Şubat ayında ilk kez kompakt G-Serisi’ne dair bir rapor paylaşıldı. Raporda aracın 2026 yılında piyasaya sürüleceği ve Concept CLA-Serisi’nin inşa edildiği MMA platformunu kullanacağı belirtildi. Buna ek olarak kompakt G-Serisi, yekpare bir yapıya sahip olacak ve boyutları her ne kadar standart modele benzer olsa da yere daha yakın olarak karşımıza çıkacak.

Şimdilik net olarak belli olmasa da kompakt G-Serisi MMA platformu üzerine inşa edilirse içten yanmalı ünitelerle de karşımıza çıkabilir. Zira marka, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda MMA platformunun içten yanmalı üniteleri de destekleyebileceğini belirtti. Bundan dolayı araç, hem elektrikli hem de içten yanmalı olarak satışa sunulabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu