Mercedes-Benz, Elektrikli G-Serisi ile ilgili ayrıntıları açıkladı!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, IAA 2023 kapsamında gerçekleştirdiği toplantılarda elektrikli G-Serisi ilgili yeni bilgileri açıkladı.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre marka, aracın dünya lansmanını gelecek yılın ilk yarısında yapmayı planlıyor. İki yıl önce IAA fuarı kapsamında EQG konseptini tanıtan şirket, artık aracın seri üretime geçmesi için vaktin geldiğini belirtti. Daha öncesinde Mercedes-Benz, elektrikli G-Serisi ile ilgili çeşitli teaser görselleri yayınlamıştı.

Mercedes-Benz, Elektrikli G-Serisi'nin ayrıntıları açıkladı!

Açıklanan bilgilere göre elektrikli G-Serisi dört elektrik motorlu bir kurulumla ve Lityum-iyon bataryalar yerine Silikon Anot kimyasıyla karşımıza çıkacak. Bu sayede aracın enerji yoğunluğu yüzde 20 ila 40 arasında artacak ve daha uzun bir menzil sunulacak. Ancak marka, uzun menzilli sürümü 2025’ten önce duyurmayacak.

EQG markanın ilk 4 motoruna sahip elektrikli aracı olmayacak. 2012 yılında şirket tarafından tanıtılan SLS AMG Electric Drive da 4 elektrik motoruna sahipti. Yeni elektrikli G-Serisi’nde oldukça yüksek verimliliğe sahip bataryaların yer alması bekleniyor. Zira aracın kübik şekli ve ağırlığı sebebiyle oldukça yüksek bir tüketim karşımıza çıkacak. Bunun için iyi bir menzilin araçta sunulması gerekiyor.

Aktarılanlara göre elektrikli G-Serisi, içten yanmalı W463 kasa kodlu G-Serisi’nin merdiven tipi şasesinin modifiye edilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilecek. Çelik bir kasanın içerisinde yerleştirilecek olan batarya, karbon fiberle güçlendirilmiş bir polimer ile kaplanacak. Bu sayede zorlu yollarda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmayacak.

Tahminlerimize göre araç, şirketin Graz, Avusturya’daki fabrikasında içten yanmalı G-Serisi ile üretilecek. Handelsblatt tarafından aktarılanlara göre model, Mercedes‘in ilk EQ markasına sahip olmayan elektrikli aracı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu