Renault’tan 7 kişilik ticari: Grand Kangoo!

Üçüncü nesil Renault Kangoo ailesi genişlemeye devam ediyor. Münih’teki IAA Mobility 2023 fuarında tanıtılan daha uzun dingil mesafesine sahip 7 koltuklu Grand Kangoo, büyük aileleri gözüne kestirmiş durumda. Yeni model; benzinli, dizel ve elektrikli güç üniteleri ile sunulacak.

Renault Grand Kangoo, benzinli, dizel ve elektrikli güç üniteleri ile sunulacak

Fransız üretici, yeni modelinin detaylarını henüz açıklamış değil ancak Kangoo L2 Van’a bakarak yeni model hakkında fikir edinebiliriz. Renault’un uzun dingil mesafesine sahip ticari aracı 4.910 mm uzunluğa, 3.100 mm aks mesafesi ile fazladan yükleme alanı sunuyor. Yeni Renault Grand Kangoo da muhtemelen benzer boyutlar ile karşımızda olacak.

Diğer yandan yeni Grand Kangoo’ya geri dönersek, yeni model fazladan uzunluğu sayesinde 7 kişilik oturma kapasitesinin yanında 500 litrelik bagaj alanı sunuyor. Koltuklar katlandığında ise yükleme hacmi 3.750 litreye kadar ulaşabiliyor. Ön yolcu koltuğu katlandığında ise ticari araçta 3.11 metreye kadar olan eşyalar taşınabiliyor. Araçta ayrıca 58 liteye varan yükleme alanı da sunuluyor.

Renault yeni ticari modeli için üç donanım seviyesi sunuyor: giriş seviyesinde Authentic isimli paketle sunulacak olan modelde Equilibre ve Techno paketleri de mevcut olacak. Yeni ticari araçta dış tasarımın yanı sıra iç tasarımın da standart Kangoo modelinden alındığını görüyoruz. İç mekanda fırçalanmış koyu renkli ahşap görünümlü döşemeler ve 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ise opsiyon listesinde yer alıyor. Yeni modelde ayrıca 14 adet ADAS sistemi sunuluyor. 7 kişilik ticari araç Seviye 2 otonom sürüş özelliklerine sahip.

Yeni Grand Kangoo benzinli, dizel ve elektrikli motor seçenekleri ile sunulacak. Euro 6E uyumlu 1,3 litrelik benzinli motor 130 beygir güç üretiyor. Bu güç ünitesi 6 ileri manuel veya 7 ileri EDC otomatik şanzımanla tercih edilebilecek. 96 beygir güce sahip 1,5 litrelik dizel motor ise 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor.

Yeni modelin en çok öne çıkan motor seçeneği ise hiç kuşkusuz 122 beygir güç ve 245 Nm tork üretebilen elektrikli ünite olacak. Grand Kangoo E-Tech, sahip olduğu 45 kWh lityum iyon batarya ile WLPT döngüsüne göre 265 kilometrelik menzil sunabilecek. 80 kW’lık bir DC şarj cihazı ile elektrikli ticari araç sadece 10 dakikalık şarj ile 80 kilometrelik menzil kazanıyor.

Yeni Grand Kangoo, Renault 4 ile birlikte Kuzey Fransa’daki Maubeuge fabrikasında üretilecek. 2023 yılının sonlarında siparişleri alınmaya başlanacak olan elektrikli ticari aracın teslimatlarının ise 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu