Volkswagen, yeni sportif konsept aracını tanıttı: ID. GTI!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, IAA Mobility 2023 fuarı kapsamında tamamen elektrikli ID. GTI sportif konsept otomobilini tanıttı.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda bu yılın başlarında tanıtılan ID. 2all konseptine oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Kırmızı ve siyah renklerinin hakim olduğu aracın birçok bölümünde 48 yıllık tarihinde içten yanmalı olarak karşımıza çıkan GTI serisinin logoları yer alıyor. Tasarımsal olarak aracın oldukça sportif ve şık gözüktüğünü söyleyebiliriz.

İç mekana geçtiğimizde ID. GTI konseptinde bizleri ID. 2all’daki dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı karşılıyor. Buna ek olarak çeşitli teknik verileri sunabilen klasik ekran görünümleri de otomobil severlere sunulacak. Ayrıca artırılmış gerçekliğe sahip Head-up display ile birlikte bir piste çıktığınızda detaylar aracın ön camına yansıtılacak ve yolcular da verileri ön camdan takip edebilecek. Bu sayede oldukça keyifli bir pist deneyimi sunulacak.

Teknik tarafa geldiğimizde ise aktarılanlara göre oldukça performanslı ve önden çeker bir elektrikli ünite bizlerin karşısına çıkacak. Şimdilik detaylar net olarak bilinmese de 200 beygirin üzerinde güç üretmesini bekliyoruz. Ön tekerlekler için sunulacak olan elektronik diferansiyel kilidiyle birlikte GTI Deneyimi Kontrolü’de karşımıza çıkacak. Deneyim kontrolü ile birlikte süspansiyondan direksiyon hissiyatına kadar pek çok şey ayarlanabilecek ve sanal vites geçişleri de sunulacak.

Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer tarafından aktarılanlara göre aracın seri üretime hazır versiyonu 2026 yılında tanıtılacak ve araç, 2027 itibariyle yollarda yerini alacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu