Mercedes-Benz, merakla beklenen CLA-Serisi konseptini tanıttı!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, uzun zamandır merakla beklediğimizde CLA-Serisi konseptinin tanıtımını IAA 2023 kapsamında gerçekleştirdi.

Şirket tarafından yapılan lansmanla birlikte duyurulan araca baktığımızda standart Mercedes-Benz modellerinden oldukça farklı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön tarafta yer alan büyük ızgara ve yıldız formuna sahip olan yuvarlak far grubu aracın oldukça farklı gözükmesine yardımcı oluyor. Kapıların üzerine kadar uzunan LED şeritler araca farklı bir hava katıyor. Arkaya geçtiğimizde ise bizleri far grubuna benzer bir stop grubu karşılıyor. Aracın panaromik cam tavanı ile arka camı tek bir parça olarak karşımıza çıkıyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri Vision EQXX’tekine benzer bir dizilim karşılıyor. 3 farklı multimedya ekranıyla donatılan ön konsolda klima havalandırmalarının da içerisinde dereceyi gösteren göstergeler yer alıyor. Ambiyans aydınlatmasıyla birlikte oldukça şık gözüken araçta elektrikli olması sebebiyle ferah bir yaşam alanı sunuluyor. Aracın multimedya sistemi şirketin en güncel yazılımı olan MB.OS ile çalışıyor.

Teknik tarafa geçtiğimizde batarya bölümünde bizleri iki farklı seçenek karşılıyor. İlk olarak maliyet sebebiyle Lityum-iyon fosfat sunulurken 2. olarak daha fazla enerji yoğunluğu için Silikon-oksit anotlar sunulacak. Buna ek olarak batarya hücreleri vida yerini yapıştırıcı ile birleştirilecek ve bu sayede pek çok alanda tasarruf sağlanacak. Her ne kadar şirket batarya boyutunu belirtmese de aktarılanlara göre CLA-Serisi konsepti 750 km menzil sunacak ve 8.4 km/kWh tüketim verisiyle karşımıza çıkacak.

800 volt mimariye sahip olan CLA-Serisi konsepti 250 kW DC hızlı şarjı destekleyecek ve sadece 15 dakika şarjla 400 km menzil sunabilecek. MB.EDU güç ünitesine sahip olacak araçta her biri 235 beygir güç üretebilecek elektrik motorları yer alacak. Motorlar eskilerine kıyasla daha verimli bir şekilde çalışabilecek. MMA platformu üzerine inşa edilen araç, seri üretim versiyonunda 4 tekerlekten çekiş sistemini de sunacak.

Aktarılanlara göre MMA platformu üzerine ilk olarak CLA-Serisi inşa edilecek ver ardından CLA Shooting Brake, GLA ve GLB de bu platforma sahip versiyonlarıyla karşımıza çıkacak. Aktarılanlara göre CLA’nın seri üretim versiyonu gelecek yılın sonlarına doğru yollarda yerini alacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu