VW CEO’su açıkladı: Seat, otomobil üretiminden çekiliyor!

Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer, yaptığı son açıklamada Seat markasının ilerleyen dönemlerde otomobil üretimini durduracağını belirtti.

Autocar tarafından VW CEO’su ile yapılan son röportaja göre Seat, ilerleyen dönemlerde grubun içerisinde otomobil üretimi yerine farklı bir rol üstelenecek. Schäfer, açıklamasında şirketin yeni rolünün ne olacağına dair herhangi bir bilgi vermedi. Bugüne kadar pek çok kez şirketin otomobil üretimini sona erdireceği konuşuldu. Autocar’a göre marka, ilerleyen dönemlerde Renault’un Mobilize markası gibi bir şirkete dönüşecek.

Zira şirketin son yıllarda Cupra markasını ayrı bir şirket haline dönüştürmesiyle birlikte bu değişim hareketi oldukça kez konuşuldu. Şu anda markanın MÓ adı verilen elektrikli scooter serisi bulunuyor. Belki de şirket, ilerleyen dönemlerde scooter’lar gibi çeşitli mobilite çözümleri sunan bir marka haline gelebilir.

Henüz net bir şey belli olmasa da bazı iddialara göre Volkswagen, makyajlı Leon’u sadece Cupra markası altında satmayı planlıyor. Özellikle şirketin CEO’su Schäfer açıklamalarında Seat’ın geleceğinin Cupra olduğunu söylemesi bu iddiayı güçlendiriyor.

Şimdilik tahminlere göre Seat, herhangi yeni bir model üretmeyecek ve mevcut araçlarını birkaç yıl daha üretmeye devam edecek. Ardından hepsinin üretimini sona erdirerek yeni görevini yerini getirmeye çalışacak. Cupra tarafında gelirsek marka, önümüzdeki aylarda Audi Q3’ün teknik kuzeni olan Terramar ile ürün gamını genişletmeyi planlıyor. 2025 yılına gelindiğinde ise DarkRebel konsepti, Born modelinin altında konumlanan bir giriş seviyesi EV olarak satışa sürülecek. Ayrıca crossover modeli Tavascan da şirketin ürün gamına katılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu