Renault, tamamen elektrikli Scenic E-Tech Electric’i tanıttı!

Fransız otomobil üreticisi Renault, 5. nesil Scenic modelini tamamen elektrikli olarak E-Tech takısıyla IAA 2023 kapsamında tanıttı.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda yeni nesil Renault modellerinden izler taşıdığını görüyoruz. Ön tarafta yer alan far grubu ve dilimli ızgara oldukça şık gözüküyor. Arka tarafa doğru yükselen omuz çizgisi aracın sportifliğine vurgu yapıyor. Arka tarafta ise keskin hatlar ve “r” formundaki stop grubu yer alıyor. Araçta markanın yeni logosuna yer veriliyor.

İç mekana geçtiğimizde ise Renault Megane E-Tech ve Austral’dekine benzer bir kurulum bizleri karşılıyor. Sürücünün hemen önünde yer alan dijital gösterge paneli ve ve konsolun ortasında dik bir şekilde konumlandırılan multimedya ekranı oldukça şık gözüküyor. Araç tamamen elektrikli olması sebebiyle içeride oldukça ferah bir kabin sunuluyor. Geri dönüştürülmüş malzemelere yer verilen araçta pek çok farklı saklama alanı da karşımıza çıkıyor.

Teknik tarafa gelirsek aktarılanlara göre araç, şirketin CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek ve Renault Megane E-Tech / Nissan Ariya ile teknik kardeş olacak. LG’nin nikel-manganez-kobalt (NMC) bataryalarına sahip olacak olan model, standart versiyonunda önden çeker olarak karşımıza çıkacak ve 170 beygir güç 280 Nm tork üretebilecek. 60 kWh’lik batarya ile sunulacak olan versiyon, WLTP verilerine göre 420 km menzil sunabilecek.

Standart versiyonda 130 kW’a kadar DC hızlı şarj sunulacak. Buna ek olarak model, 0-100 km/s hızlanmasını 9.3 saniyede tamamlayarak 150 km/s maksimum hıza ulaşabilecek. Uzun menzilli versiyon ise 224 beygir güç ve 300 Nm tork üretebilen bir üniteye sahip olacak. 87 kWh’lik bataryayla birlikte WLTP verilerine göre 620 km menzil sunabilecek olan araç, 150 kW’a kadar DV şarj olabilecek ve 0-100 km/s hızlanmasını 8.4 saniyede tamamlayabilecek. Buna ek olarak maksimum 170 km/s hıza ulaşabilen model, AC olarak 22 kW şarj olabilecek.

Renault tarafından açıklananlara göre yeni Scenic E-Tech Electric’in elektronik aksamında ve çeşitli yerlerinde Zoe ve Megane E-Tech’te olduğu gibi nadir toprak elementleri yer almayacak. Şirketin Douai ElectricCity fabrikasında üretilecek olan model, Avrupa’da 2024’ün başında piyasaya sürülecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu