Yeni Tesla Model 3 tanıtıldı: Sinyal kolu yok!

Tesla, 2017 yılından bu yana yollarda olan Model 3’ün yeni nesli ile karşımıza çıkardı. 6 yıldan bu yana piyasada olduğu için yüzü biraz eskiyen Tesla Model 3, yenilenen tasarımı ve artan menzili ile çok daha iddialı olacak gibi görünüyor.

Yeni Tesla Model 3 hem tasarım hem de menzil anlamında önemli değişiklikler ile geliyor

Evrimsel bir tasarım ile kendisini gösteren yeni Tesla Model 3, önde ve arkada bazı önemli değişikliklere ev sahipliği yapıyor. Ön kısımda daha ince formlu ve agresif görünümlü farlara geçiş yapan Model 3, rezive edilmiş bir ön tamponu da benimsemiş durumda.

Benzer şekilde arka bölümde de stop lambalarının elden geçirildiğini görüyoruz. Bu kısımda daha yenilikçi ve pürüzsüz bir tasarım benimseyen Tesla, ayrıca 18 inçlik Photon ve 19 inçlik Nova olarak isimlendirilen jantlar ile tasarımı tamamlıyor. Yeni elektrikli modelde ayrıca 0,23 Cd’lik sürtünme katsayısının da 0,219’a düşürüldüğünü görüyoruz. Bu da kuşkusuz aracın verimliliğine olumlu olarak yansıyacaktır.

Boyutları da artan Tesla Model 3, 4.720 mm uzunluğa ulaşmış durumda. Yeni elektrikli otomobilin genişliği ise 2.089 mm’ye çıkıyor. Tüm bu artan boyutlar ise araçtaki yaşam alanı ve bagaj kapasitesine olumlu yansıyor. Yenilenen modelde bagaj hacminin de 561 litreden 594 litreye çıktığı açıklandı.

İç mekana göz attığımızda da yine evrimsel değişiklikler bizleri karşılıyor. 15,4 inç boyutundaki büyük bilgi-eğlence sistemi ekranına sahip olan otomobilde minimalist felsenin korunduğunu görüyoruz. Model 3’te konsolu tamamen dolanan ve kapılara kadar uzanan yeni ambiyans aydınlatması ise ilk dikkat çeken detay oluyor. Ayrıca aracın sinyal kolu da yerini direksiyon üzerindeki tuşlara bırakmış durumda. Diğer yandan yeni Tesla Model 3’te vites seçicini de artık bilgi-eğlence sistemi ekranına taşındığını söyleyelim. ABD’li üretici böylelikle direksiyon çevresindeki kollara da veda etmiş oldu. Ancak Tesla’nın bu kararı hiç kuşkusuz tartışmalara neden olacaktır.

Gövdenin altında ise en önemli değişiklik olarak menzil artışlarını sayabiliriz. Tesla, Avrupa’da sunulan araçlarda menzillerin ortalama %11 ile %12 arasında arttığını belirtti. Buna göre aracın Standart Range RWD versiyonu 554 kilometre menzile kavuşmuş durumda. Aracın uzun menzilli versiyonu ise 677 kilometrelik bir menzil sunuyor. Giriş seviyesinde 100 km/s hıza 6,1 saniyede ulaşan elektrikli otomobilin çift motorlu versiyonunda ise bu süre 4,3 saniyeye düşüyor. ABD’li üretici henüz Model 3 Performance’ın teknik özelliklerini açıklamamadı. Model gamının tepesinde yer alacak versiyondan çok daha iyi süreler bekleyebiliriz.

Tesla Model 3, hem tasarım hem de menzil anlamında önemli bir adım atmış gibi görünüyor. Peki siz yeni Tesla Model 3 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu