Citroen Berlingo, yenilenen tasarımı ve güç üniteleriyle tanıtıldı!

Fransız otomobil üreticisi Citroen, Avrupa’da sadece elektrikli güç ünitesiyle sunulacak olan Berlingo modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Yenilenen Citroen Berlingo’ya yakından baktığımızda tasarımının eskisine kıyasla çok değişmediğini görüyoruz. Ancak ön bölümde eskisine kıyasla farklılıklar karşımıza çıkıyor. Ön tarafta yeni elektrikli C3 modelindekine benzer bir tasarım bizleri karşılıyor. C formundaki yeni LED farlar, alt tarafta yer alan ızgara ve yeni Citroen logosu araca farklı bir hava katıyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise çok büyük bir değişiklik karşımıza çıkmıyor. Ancak artık Citroen logosuna arkada yer verilmediğini görüyoruz. 5 farklı renkte satışa sunulacak olan araçta 16 ile 17 inç jant seçenekleri satın alınabilecek. İç mekana geçtiğimizde ise yeni bir tasarım bizleri karşılıyor. Artık Berlingo’da yeni nesil Advanced Comfort koltuklar yer alıyor. Konsola gelirsek 10 inç boyutundaki multimedya ekranı ve yeni dijital gösterge paneli gözümüze çarpıyor.

Yenilenen Berlingo’da kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto da sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleyici de dahil olmak üzere 18 farklı sürüş güvenlik sistemine sahip olan araçta köşeli hatlara sahip bir direksiyon simidi ve oldukça küçük bir vites seçicisi yer alıyor.

Citroen tarafından belirtilenlere göre yenilenen Berlingo, Avrupa ülkelerinde sadece elektrikli olarak satılacak. Elektrikli versiyonda 50 kWh’lik LFP bataryalara sahip olan 136 beygirlik bir ünite karşımıza çıkacak. WLTP verilerine göre 320 km menzil sunabilecek olan araç, 7.4 kW AC (Opsiyonel olarak 11 kW AC) ve 100 kW DC şarj hızı da sunacak. Avrupa dışındaki pazarlarda ise dizel olarak BlueHDi 90, 100 ve 130 versiyonlarıyla satılacakken benzinli olarak PureTech 110 ve 130 versiyonlarıyla satılacak. Ülkemizde hangi güç seçeneklerinin sunulacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu