Volkswagen, Gölcüklü Transporter’ın ilk teaser görsellerini paylaştı!

Volkswagen, yeni nesil T7 Transporter modelinin ilk teaser görsellerini yayınlayarak aracın 2024 yılının ilk yarısında tanıtılacağını duyurdu.

Alman üretici tarafından yapılan paylaşımlara göre yeni nesil Volkswagen Transporter, 2024 yılının ilkbahar aylarında tanıtılacak. Yayınlanan fotoğraflara baktığımızda aracın MQB platformu üzerine inşa edilen Multivan modelindekine benzer bir tasarıma diline sahip olduğunu görüyoruz. Yenilenen Transporter, diğer modellerden farklı olarak Ford Transit Custom modelinin platformu üzerine inşa edilecek ve Ford tarafından geliştirilen bir altyapıya sahip olacak.

VW açıklamasında hafif ticari modelinin farklı güç ünitesi ve gövde tipi seçenekleriyle farklı pek çok farklı müşteriye hitap edebileceğini belirtti. Örneğin yeni Ford Transit Custom, dizel üniteler tarafında 110 beygir ile 170 beygir arasında güç üretebilen seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak Transit Custom, 2.5 litrelik motorla birlikte şarj edilebilir hibrit bir ünite de sunuyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonda 11.8 kWh’lik bir batarya yer alıyor. Büyük ihtimalle Transporter tarafında da buna benzer üniteler karşımıza çıkacak.

Tamamen elektrikli tarafına gelirsek E-Transit Custom modelindeki güç ünitesinin sunulmasını bekliyoruz. Transit Custom’da yer alan elektrikli güç ünitesi toplamda 135 beygir veya 217 beygir güç üretebiliyor. 74 kWh’lik bataryaya sahip olan versiyon, tam şarjla WLTP verilerine göre 380 km menzil sunabiliyor.

2024 Volkswagen Transporter T7’nin tanıtılmasıyla birlikte şirketin minivan ailesi tamamen yenilenmiş olacak. Aracın binek versiyonu olan Caravelle de yeni nesille birlikte karşımıza çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu