Yenilenen Renault Captur, patent belgelerinde sızdırıldı!

Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından önümüzdeki yıl tanıtımı gerçekleşecek olan makyajlı Captur modelinin görselleri patent belgelerinde ortaya çıktı.

Ortaya çıkan patent görsellerine yakından baktığımızda makyajla birlikte aracın Yeni Renault modellerindekine benzer bir tasarıma kavuştuğunu görüyoruz. Ön tarafta bizleri yenilenen Clio ve Rafale modellerindekine benzer bir LED far grubu ve yenilenen Renault logosu karşılıyor. Alt tarafa doğru geçtiğimizde büyük bir ızgara ve köşelerde yer alan gündüz aydınlatmaları gözümüze çarpıyor.

Profile gelirsek aracın mevcut nesliyle benzerlikler taşıdığını söyleyebiliriz. Ancak çeşitli krom parçalara artık yer verilmediğini görebiliyoruz. Arkaya gelirsek ön bölüme kıyasla büyük bir değişiklik bizleri karşılamıyor. Grafikleri değişen stop grubu ve yeni tampon tasarımıyla araç, daha sportif gözüküyor.

İç mekanla ilgili henüz görseller karşımıza çıkmasa da makyajla birlikte daha güncel yazılımların ve ekranların karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Teknik detaylara gelirsek makyajla birlikte yenilenen Captur’da standart olarak 1.0 litrelik 3 silindirli bir ünite sunulacak. Bu ünite, LPG ile toplamda 100 beygir güç üretebilecekken sadece benzin ile 90 beygir güç üretebilecek. Başlangıçta 1.5 litrelik dCi turbo dizelin kullanımdan kaldırılacağı yönünde iddialar ortaya atılsa da şirketin Clio’da opsiyonel olarak sunması sebebiyle Captur’da dizel seçeneğe yer verebileceğini düşünüyoruz.

E-Tech logolu elektrikli ünitelerde ise herhangi bir değişiklik olması beklenmiyor. Buna ek olarak makyajla birlikte şirketin daha uzun bir Renault Captur versiyonu daha piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Böyle bir durumda markanın Captur, LWB Captur, Austral, Espace ve Rafale olmak üzere 5 farklı elektrik destekli; Megane E-Tech ve Scenic E-Tech ile 2 farklı tamamen elektrikli modeli olacak.

Büyük ihtimalle model, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Genevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu