Yenilenen Volkswagen Golf yüzünü gösterdi!

Volkswagen, ikonik Golf modelini makyaj operasyonuna tâbi tuttu. Golf 8.5 olarak adlandırabileceğimiz yeni model, bazı küçük değişikliklerle yoluna devam ediyor. 2019 yılında tanıtılan 8. nesil Golf’ün güncellenmiş versiyonu özellikle ergonomi bakımından önemli adımlar atmış durumda.

Volkswagen Golf son kez içten yanmalı motorlarla sunuluyor

İçten yanmalı motorlarla son kez karşımıza çıkan Volkswagen Golf, 116 ve 150 beygir güç üretebilen yarı hibrit 1.5 eTSI motor ile tercih edilebilecek. Bu motorun her iki versiyonu da 7 ileri DSG şanzımanla eşleştirilmiş durumda. Manuel tercih eden kullanıcılar ise aynı güçteki standart TSI ünite ile yollarına devam etmek zorundalar. Volkswagen, 2020’li yılların sonlarına doğru yollara çıkacak olan Golf Mk9 ile ise içten yanmalı motorlara veda edecek. Golf GTI dahil tüm modeller gücünü sadece elektrikli ünitelerden alacak.

Volkswagen ayrıca eHybrid teknolojisine sahip iki farklı seçenek daha sunuyor. 204 beygir güç sunan hibrit modele 272 beygirlik bir GTE versiyonu da eşlik edecek. Önceki modele göre gücü 27 beygir artan performanslı versiyonda batarya boyut da 10,6 kWh’den 19,7 kWh’ye ulaşmış durumda. Bu sayede aracın elektrikli sürüç menzili de 60 kilometreden 100 kilometreye çıkarılmış.

GTI versiyonuna geçtiğimizde ise 245 beygirden 265 beygire bir artış görüyoruz. Ancak makyaj operasyonu ile birlikte Golf GTI’nın artık manuel vitese veda ettiğini de söylememiz gerekiyor. İkonik modelin performanslı versiyonunu maalesef artık sadece 7 ileri DSG ile görebileceğiz. Alman üretici bu kararı oldukça katı olan Euro 7 normları nedeniyle aldıklarının altını çiziyor. GTI versiyonunu ise GTI Clubsport ve Golf R modelleri takip edecek. Bu modeller için ise henüz detaylı bir açıklama yapılmış değil.

Bu sadece bir makyaj operasyonu olduğu için araçtaki tasarımsal değişiklikler ise oldukça sınırlı kalmış durumda. Detaylı baktığımızda artık ön farların daha köşeli ve daha ince yapıda bir tasarım ile karşımıza çıktığını görüyoruz. Bunun yanı sıra standart modellerde daha küçük bir hava girişi bizleri karşılıyor. GTI ve GTE versiyonlarında ise hava girişlerine doğru uzanan yeni gövde parçalarının ise aracın daha agresif görünmesini sağladığını söyleyebiliriz. Yeni LED grafikler ise artık makyaj operasyonlarının vazgeçilmezi olarak bir kez daha karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra yeni jant ve gövde rengi seçenekleri de golf Mk8.5’ta bizi bekleyen yenilikler arasında.

Yenilenen Golf’te belki de en büyk değişiklikler ise iç mekanda yer alıyor. Volkswagen, Golf 8’in belki de en çok eleştiri alan iç mekanına fazla zaman kaybetmeden el atmış. Yıllar boyu kullanışlılığı ile öne çıkan Golf modellerinin iç mekanı, Golf 8’de kullanılan dokunmatik yüzeyler ile yerini kafa karışıklığına bırakmıştı. Makyajın ardından ise Volkswagen direksiyondaki dokunmatik yüzeyi geleneksel tuşlarla değiştirerek önemli bir adım atmış gibi görünüyor. Ayrıca kullanışlılık konusunda sınıfta kalan bilgi-eğlence sistemi menüsü de elden geçirilmiş durumda. Alman üretici ayrıca 10.4 inçlik yeni dokunmatik ekranla kullanıcılarına daha geniş bir kullanım yüzeyi de sağlıyor. Daha üst versiyonlarda ise bu ekranın boyutu 12.9 inç boyutuna çıkıyor.

Volkswagen Golf Mk8.5 tüm bu yenilikler ile birlikte Avrupa’da bahar aylarından itibaren satışa sunulacak. Yenilenen Golf’ün kısa süre içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor. Peki siz yeni Volkswagen Golf hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu