Jeep Avenger, 4xe ile 4 çeker seçeneğine kavuşuyor!

Amerikan otomobil üreticisi Jeep, yılın sonlarına doğru 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Avenger 4xe modelini piyasaya sürecek.

Marka tarafından yapılan paylaşımlara göre Türkiye’de tamamen elektrikli olarak satılan Jeep Avenger, 2024’ün sonlarına doğru diğer modellerden de alışık olduğumuz 4xe versiyonu ile bizlerin karşısına çıkacak. Diğer 4xe modelleri gibi şarj edilebilir hibrit olarak satılmayacak olan versiyonda 48 voltluk hafif hibrit bir sisteme yer verilecek. İçten yanmalı motor 136 beygir güç üretebilecekken elektrik motoru 28 beygir güç üreterek içten yanmalı üniteyi destekleyecek. 6 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilecek olan araç, “Power Looping” (Güç Döngüsü) teknolojisi sayesinde her zaman 4 tekerlekten çekiş sistemiyle sürülebilecek.

Jeep tarafından paylaşılan render görseline baktığımızda aracın tasarımının standart Avenger’dan farklı olacağını söyleyebiliriz. Araç, 2022’de tanıtılan Avenger 4×4 konseptine oldukça benziyor. Daha sportif gözüken tampon, dışarıya doğru çıkıntılı olan çamurluklar ve çeşitli neon yeşili eklentiler ile model oldukça şık gözüküyor.

Jeep Avrupa Başkanı Eric Laforge, yaptığı açıklamalarda araçla ilgili şunları söyledi: “Yeni Jeep Avenger 4xe, marka için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Başarılı modelimizin son versiyonu, Avenger’ın kompaktlığını ve çok yönlülüğünü dört tekerlekten çekiş performansıyla bir araya getiriyor. Yeni Avenger 4xe, markanın tüm segmentlerdeki 4×4 SUV sunumunu tamamlıyor.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu