Yeni Toyota Supra, sentetik yakıtla çalışan bir motora sahip olacak!

Japon otomobil üreticisi Toyota, oldukça farklı bir şekilde yeni nesil Supra modelinde sentetik yakıt ile çalışan bir motor sunacak.

Carscoops tarafından yapılan paylaşımlara göre şirket, yeni nesil Supra için çalışmalara başladı. Raporlara göre modelin tanıtımı önümüzdeki birkaç yıl içerisinde gerçekleşecek ve araçta tamamen elektrikli üniteye ek olarak içten yanmalı bir motora da yer verilecek. Ancak içten yanmalı ünite standartlardan oldukça farklı olacak.

Japon Best Car dergisi tarafından yapılan paylaşıma göre Toyota, yeni nesil Supra için BMW ile motor tarafında iş birliğine gidecek ve 3.0 litrelik turboşarjlı 6 silindirli bir motora araçta yer verecek. Ünite, standart yakıtlar yerine sentetik yakıt ile de çalışabilecek ve karbon nötr olarak yolculuk yapmamıza olanak sağlayacak. Ayrıca bunlara ek olarak hafif hibrit teknolojisine de sahip olacak.

Her ne kadar yeni nesil Toyota Supra sentetik yakıt ile çalışacak olsa da karbon nötr yakıtları bulmakta yaşanan zorluk sebebiyle standart yakıtlar ile de çalışabilecek. Toplamda yaklaşık 400 beygir güç üretebilecek olan araç, hem 6 ileri manuel hem de 8 ileri otomatik şanzımanla satın alınabilecek.

Yeni nesilden önce Toyota, Supra’nın en performanslı versiyonu olacak olan GRMN’i tanıtmayı planlıyor. BMW M4 CSL’deki 3.0 litrelik çift turboşarjlı 6 silindirli üniteye sahip olacak olan araç, yaklaşık 550 beygir güç üretebilecek. Ayrıca yeni yedi ileri çift kavramlı bir şanzımana da sahip olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu