Yeni Opel Grandland, dikkat çeken tasarımıyla tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Opel, elektrikli ve hibrit motor seçenekleriyle yeni Grandland modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Genel olarak araca baktığımızda mevcut Grandland’den daha sportif gözüktüğünü söyleyebiliriz. Ön tarafta bizleri orta bölüme kadar uzanan Intelli-Lux Pixel Matrix HD farlar karşılıyor. Vizör olarak adlandırılan bölümde farlara ek olarak şirketin yeni logosu bulunuyor. Arka bölümde ise farlarla benzer bir yapıya sahip olan stop grubu karşımıza çıkıyor. Stop grubunun ortasında logo yerine aydınlatmalı “Opel” yazısına yer veriliyor.

İç mekana geldiğimizde ise bizleri 16 inç boyutundaki multimedya ekranı ile yatay olarak konumlandırılan 10 inçlik dijital gösterge paneli karşılıyor. Yenilenen koltuklar ve direksiyon simidi ile birlikte araç, oldukça şık gözüküyor. Boyutlara gelirsek aktarılanlara göre yeni Opel Grandland, eskisine kıyasla 173 mm daha uzun, 19 mm daha yüksek ve 64 mm daha geniş.

Teknik tarafa bakarsak Yeni Opel Grandland, Fransız kardeşi Peugeot 3008 gibi STLA Medium platformu üzerine inşa edilecek. Bu sayede hem elektrikli hem de içten yanmalı seçenekleriyle satışa sunulacak. Elektrikli olan versiyonda 400V bir mimari bizleri karşılayacak ve araç 160 kW’a kadar DC hızlı şarj olabilecek. 700 km’ye kadar menzil sunabilecek olan aracın çift motorlu versiyonu da ilerleyen dönemlerde seriye eklenecek.

İçten yanmalı tarafında ise 1.2 litrelik benzinli motor ile 48 volt sistemin birleşmesiyle oluşan hafif hibrit bir ünite bizleri karşılayacak. Buna ek olarak 50 km elektrikli olarak menzil sunabilen şarj edilebilir hibrit bir versiyon da satışa sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu