470 km menzil sunabilen elektrikli Mercedes-Benz G-Serisi tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, uzun zamandır merakla beklenen elektrikli G-Serisi modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda makyajlı G-Serisi’ne oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Ön tarafta bizleri standart modellerden farklı olarak ızgarayı içerisine alan siyah bir bölüm karşılıyor. Izgaranın etrafında dolaşan LED aydınlatmalar ve çeşitli aerodinamik dokunuşlarla birlikte model, çok daha sportif gözüküyor. Arka tarafta geçtiğimizde yedek lastik bölümünün şekil değiştirerek yerini şarj kablosunu koyabildiğiniz bir saklama bölümüne bıraktığını görüyoruz.

İç mekana geldiğimizde ise içten yanmalı modellere kıyasla büyük bir fark gözümüze çarpmıyor. Teknik tarafa gelirsek yeni elektrikli Mercedes-Benz G-Serisi, 4 elektrik motoru sayesinde 588 beygir güç ve 1.164 Nm tork üretebilecek. 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlayacak olan model, EQ adını kullanmayan ilk Mercedes-Benz modeli olma özelliğini taşıyacak.

İçten yanmalı modellerde sunulan diferansiyel kilitlerinin yerine elektrik motorları teker teker kontrol edilebilecek. 850 mm’ye kadar suya girebilecek olan model, 35 dereceye kadar eğimleri tırmanabilecek. Her motorda sunulacak olan 2 ileri şanzıman ile iyi bir sürüş deneyimi sunulacak. Bunlara ek olarak aracı kendi etrafında döndürebileceğiniz G-Turn, aracın dönüş yarıçapını azaltmak için G-Steering ve özel koşullarda aracı oldukça yavaş hareket ettirmenize yardımcı olacak olan özellikler de modelde sunulacak.

116 kWh’lik bir batarya ile satışa sunulacak olan model, 200 kW’a kadar DC hızlı şarj olabilecek ve WLTP verilerine göre 470 km’lik bir menzil sunacak. Almanya’da 142.622 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan Mercedes-Benz G580 EQ, bu yıl içerisinde ülkemizde de piyasaya sürülecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu