Alfa Romeo 33 Stradale’a Villa d’Este’den önemli ödül!

Alfa Romeo 33 Stradale, 1929’dan bu yana en güzel klasik otomobillerin ve 2022’den bu yana da büyüleyici prototiplerin ödüllendirildiği ünlü “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”de yeni bir zafere daha imza attı ve benzersiz bir sanat eseri olduğunu doğrulayan “Tasarım Konsepti Ödülü”nün sahibi oldu.

Daha önce Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 ve Alfa Romeo 4C Konseptleri ile bu ödülün sahibi olan marka, 33 Stradale ile bu ödülü beşinci kez almış oldu. Alfa Romeo, aynı zamanda bu özel etkinlikteki iki büyük ödül olan “Coppa d’Oro” ve “Tasarım Konsepti Ödülünü” aynı yıl kazanan tek marka ünvanını koruyor. Marka, bu ödülleri 2002 yılında 6C 1750 ve Brera modelleriyle alırken 2012 yılında Alfa Romeo 6C 1750 GS ve Alfa Romeo 4C ile yılın kazananı olmuştu.

Tasarım Ödülünün kazananı; İtalyan markanın tasarım ve sürüş deneyiminin şimdi ve önümüzdeki dönemdeki yeteneklerinin manifestosu olarak öne çıkan 33 Stradale, dünya otomobil tarihinde büyük bir isim ve 1960’ların bir ikonu olan, bugün dahi tüm zamanların en güzel otomobillerinden biri olarak kabul edilen Tipo 33’ten ilham aldı. Yalnızca 33 adet üretilen yeni iki koltuklu coupé, marka mirası ile geleceğini birleştiriyor ve Rönesans atölyeleriyle 1960’ların ünlü İtalyan otomobil imalat atölyelerinde olduğu gibi özel bir zanaatkarlık süreci ile üretiliyor.

Yeni Alfa Romeo 33 Stradale’in başarısı, markanın yeni tasarım dili ve stil öğelerini birlikte sunan güzelliğiyle belirleniyor. Özellikle otomobilin dış tasarımı “mutlak güzellik” ilkesi benimsenerek, oranlar, hacimler ve yüzeyler arasında mükemmel bir denge ile karakterize ediliyor.

Benzer şekilde, iç mekân da minimalist tasarımı, çekici ortamı ve sürüş deneyimini vurgu yapan malzemeleriyle dikkat çekerken 1967 33 Stradale’in estetik görünüşüyle teknolojisine sadık kalınıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu