Lamborghini Countach geri dönüyor

Lamborghini Countach, markanın en ikonik modellerinin başında geliyor. 1974 yılında piyasaya çıktığında büyük beğeni toplayan ve 1990 yılına kadar üretimine devam edilen efsanevi model şimdi geri dönmeye hazırlanıyor.

Yeni Countach, 800 beygir güç ve dört tekerlekten çekiş ile geliyor

Şirket tarafından yapılan açıklamada “Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. 1970’lerde bunu orijinal Countach ile yaptık. Ve şimdi yine yapacağız.” ifadelerine yer verildi.

Bu mesaj ile birlikte Lamborghini efsanevi modelin duyurusu için bir video yayınladı. Bu videonun yanı sıra yeni Lamborghini Countach’ın fotoğrafı, üzeri örtülü de olsa, bizleri daha da heyecanlandırmayı başardı.

Ne yazık ki, her iki paylaşımda da aracı net şekilde göremiyoruz. Ancak paylaşılan görselden anladığımız kadarıyla orijinal Countach’ın ‘kama’ formunun korunacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte yakında gün yüzüne çıkmasını beklediğimiz yeni Countach modelinin daha akıcı yüzeylerle birlikte daha aerodinamik bir yapıya sahip olacağını söylemek yanlış olmaz.

Lamborghini ayrıntıları gizli tutarken, otomobil üreticisinin özel Unica Uygulamasında ek tanıtımlar yayınlanmış durumda. Bu tanıtımlardan birinde, otomobilin Countach LP 800-4 olarak adlandırılacağı yer alıyor. Bu sayede de aracın 800 beygirlik güç ve dört tekerlekten çekiş sunacağını öğreniyoruz.

Supercar Blog’un yaptığı habere göre yeni Lamborghini Countach, Sian FKP 37‘yi temel alacak ve 6.5 litrelik bir V12 motorun yanı sıra yarı hibrit bir sisteme sahip olacak. Sian’ın 819 beygirlik güç ile Countach’ın üzerinde konumlandırılacağını söyleyebiliriz.

Yeni Lamborghini Countach’ı Monterey Otomobil Haftası’nda görme fırsatı yakalayacağız. Yapılan iddialara göre yeni modelin üretim adedi 112 adet ile sınırlı olacak. Aracın fiyatının ise 3 milyon Euro civarında olmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu