Bentley, Continental GT Convertible’nin üzerindeki örtüleri kaldırdı

Kaputun altında, daha önceden tanıdığımız ve 8 ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş 6.0 litrelik bir W12 yatıyor

Konfor ve lüks odaklı tasarlanan model, 50 km/s hıza kadar 19 saniye içerisinde açılıp-kapanabilen kumaş tavana sahip. Bentley, yeni modelini ilk defa yün detaylara sahip 7 farklı tavan rengi ile sunacak. İngiliz üretici, yeni kumaş tavanın sızdırmazlık ve yalıtım olarak geliştirildiğini belirtirken yeni Continental GT Convertible’nin önceki nesil GT Coupe kadar sessiz olduğunu iddia etti.


Continental GT Convertible’nin boyun ısıtıcılı yeni koltukları 20 farklı ayara sahip. Bunun dışında ısıtmalı direksiyon simidine, koltuklara ve kolçaklara sahip olan yeni Continental GT C, her ortamda konfor hedefli tasarlanmış.

Kaputun altında, daha önceden tanıdığımız ve 8 ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş 6.0 litrelik bir W12 yatıyor. Bu motor, sunduğu 635 beygir güç ve 900 Nm tork ile coupe kardeşi ile aynı değerlere sahip.

0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyede çıkan aracın son hızı coupe modelinden olduğu gibi 333 km/s olarak ölçülmüş. Üstü açılabilir tavanın getirdiği fazladan 160 kg ile birlikte 2.414 kg’ye ulaşan ağırlığı Convertible modeli fazla etkilememiş gibi görünüyor.

İç mekanını da coupe kardeşi ile baylaşan Continental GT C, kullanıcılarına oldukça lüks bir ortam sunuyor. Ayarlanabilir bir dijital gösterge paneli ve 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü bilgi-eğlence sistemi ekranına ev sahipliği yapan model, deri, metal ve nadir ahşapların başarılı bir karışımından oluşan oldukça lüks bir kokpit sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu