2019 Porsche 911 daha güçlü, daha teknolojik ve çok tanıdık

..ancak bunların arasında 992 belki de en mütevazı değişiklikleri içerisinde barındırıyor

Uzun zamandır beklenen 2019 Porsche 911 sonunda Los Angeles Otomobil Fuarı ile birlikte gün yüzüne çıktı. Alman üretici, en önemli modelini her yönüyle geliştirip rakiplerinin karşısına çıkarırken elektrifikasyon yarışına da hazırlanmış görünüyor.

992 kodlu yeni 2019 Porsche 911’in selefi ile tasarım açısından çok büyük farkları bulunmuyor. Her yeni nesil 911 için bunu söylemek mümkün ancak bunların arasında 992 belki de en mütevazı değişiklikleri içerisinde barındırıyor. Tabi ki bu konuda bir şikayetimiz yok çünkü 991.2’de olduğu gibi 911 yine muhteşem görünüyor.

Yeni modelin ön bölümünden başlayacak olursak, mevcut model ile büyük benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Yeni farlara, elden geçirilmiş hava girişlerine ve daha farklı yatay LED gündüz farlarına ev sahipliği yapan aracın kaputu da yeni ve daha farklı .çizgilere kavuşmuş. Ayrıca, yeni 911’de hangi donanım seviyesinde olursa olsun genişletilmiş çamurluklar bulunuyor.

En belirgin değişiklik aracın arka bölümünde gerçekleşmiş. Porsche’nin Mission E konsepti  ile başlattığı birbirine LED bir şeritle bağlanan ince stop lambaları yeni nesil 911’de de kendine yer bulmuş. Yeni model, farklı donanım seviyeleri için farklı tamponlara ve özel egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapmayı da sürdürecek.

Aracın tasarımının geri kalanı ise 911 tarihine uygun olarak aynı kalmış. Kaslı bir yapı, kavisli tavan çizgisi ve spor jantları içinde barındıran aracın kapı kolları ise gövdede herhangi bir çıkıntı yapmayacak şekilde tasarlanmış. Giriş seviyesi olan Carrera modellerinde önde 19 inç, arkada 20 inçlik jantlara ev sahipliği yapacak otomobilin Carrera S modelinde ise 20 ve 21 inçlik jantlara yer verilmiş.

992’de yapılan bir diğer değişiklik ise yaya koruma kuralları doğrultusunda uzayan burun kısmı oldu. Ayrıca sadece genişletilmiş gövde ile satışa sunulacak olan modelde ön iz genişliği arttırılarak daha iyi yol tutuş hedeflenmiş.

İç bölüme geçtiğimizde de bazı önemli değişkliklerle karşılaşıyoruz. Yeni bir gösterge paneli, vites topuzu ve 10.9 inçlik daha büyük bilgi-eğlence ekranına kavuşan 2019 911’de arttırılan dingil mesafesi iç hacime de olumlu yansımış.

Yeni Porsche 911 selefinden çok farklı görünmese de gövdenin altında önemli değişikliklere ev sahipliği yapıyor. Motor gamında yeni ve geliştirilmiş 3.0 litrelik turboşarjlı altı silindirli motorlar görev yapmaya devam edecek. İlk olarak 991 modelleri için geliştirilen bu motorlar dökme alüminyum manifold gibi çeşitli güncelleştirmelere tâbi tutulmuş.

Yapılan güncelleştirmeler sayesinde 911 Carrera, 375 beygirden 390 beygir güce ulaşırken Carrera S ise 30 beygir farkla 450 beygir güce sahip olmuş. Arkadan çekişli Carrera S modeli 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkarken dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonda bu rakam 3.6 saniye olarak ölçülmüş. Bu rakamlar her iki versiyonda da seleflerine göre 0.4 saniyede daha hızlı. Ayrıca Sport Chrono Package ile bu süreleri 0.2 saniye daha geliştirmek de mümkün. 911 Carrera S’in son hızı 308 km/s olarak açıklanırken Carrera 4S’te ise 306 km/s hıza ulaşabiliyor. 911 Carrera S’in yakıt tüketimi 100 km’de 8.9 litre olurken, Carrera 4S’te ise bu rakam 9.0 litreye çıkıyor. Benzer güç kazanımları diğer 911 modelleri için de geçerli olacak.

Standart olarak 7 ileri manuel bir şanzımanla sunulan Carrera ve Carrera S modelleri ayrıca opsiyonel olarak sunulan yeni 8 ileri çift kavramalı ZF şanzımanla da  tercih edilebilecekler. 911 Carrera ve Carrera S ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte alınabilecekler.

Porsche’ye göre Dünya’da bir ilk olarak sunulan ‘Islak Mod’, tekerleklerdeki sensörler yardımıyla yoldaki su miktarını algılayarak sürücüsünü uyarmasının yanı sıra denge kontrol sistemi ve kilitlenmeyi önleyici fren sistemini hazır hale getirecek.

992 ayrıca standart olarak sunulan, hareketli nesnelerle çarpışma riskini değerlendiren ve gerektiğinde acil frenleme yapabilen kamera tabanlı bir uyarı ve fren destek sistemine de ev sahipliği yapacak. Termal görüntülü Gece Görüş Desteği de yeni 911’de opsiyon listesinde yer alacak. Otomatik mesafe kontrolüne, dur-kalk özelliğine ve acil durum asistanı sistemine sahip Adaptif Hız Sabitleyici de yine opsiyon listesindeki bir diğer yenilik olarak göze çarpıyor.

Porsche 911 Carrera S, Almanya’da vergiler dahil 120.125 Euro, Carrera 4S ise 127.979 Euro’luk fiyat etiketine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu