BMW iNext Vision konsepti Los Angeles’de görücüye çıktı

Los Angeles Otomobil Fuarı’nı ziyaret edenler BMW’nin son konsept modeli iNext Vision’ı ilk kez görme fırsatı yakaladılar.

Bavyeralı üreticinin 2021 yılında piyasaya süreceği elektrikli ve otonom sistemlere ev sahipliği yapacak olan SUV modelinin ipuçlarını içinde barındıran konsept model BMW X5 ile benzer boyutlara sahip. Konsept model, elektrikli modeller için özel olarak geliştirilen mimarisi sayesinde çok daha fazla iç hacim sunuyor.

Ön ve arka bölüme yerleştirilen elektrikli güç aktarma organlarına ev sahipliği yapan modelin bataryası ise zemine yerleştirilmiş. BMW, iNext Vision’un yaklaşık 4 saniyede 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtirken aracın menzilinin ise 600 km’nin üzerinde olduğu açıklandı.

Konsept modele tasarım açısından baktığımızda ise en dikkat çekici ayrıntı ön bölümdeki büyük böbrek ızgara oluyor. Geleneksel ızgara görevini üstlenmeyen bu yapı, otonom sistem için sensörleri içerisinde barındırıyor. İç bölüme geçtiğimizde ise minimalist bir yaklaşımla karşılaşıyoruz. Ahşap, kumaş ve metalin bir arada sunulduğu kokpit iki adet dijital ekrana da ev sahipliği yapıyor. Ön koltuklar masa tipi bir konsolla ayrılırken arka koltuk dört yolcunun birlikte seyahat etmesine olanak sağlıyor.

Konsept model Boost ve Ease olmak üzere iki farklı sürüş modu ile birlikte geliyor. Eğer sürücünün kendisi aracı kullanmak istiyorsa Boost modu seçiliyor ve dijital ekranlar da sürücüye odaklanıyor. Ease modunda ise otonom hareket eden araç yolcularını rahat ettirebilmek adına direksiyon simidini de katlıyor.

BMW, Vision iNext’i 2021 yılından başlayarak markanın Dingolfing fabrikasında üretmeyi planlıyor. Markanın teknolojik amiral gemisi olarak konumlandırılacak olan modelin “sürüş keyfinde yeni bir dönem” açmasının yanı sıra bir sonraki otonom ve bağlantı sistemlerine de ışık tutması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu