2019 Nissan Qashqai’ye yeni turbo benzinli motor

Nissan, yeni turbo benzinli motoru, çift kavramalı otomatik şanzımanı ve daha fazla teknoloji ile çok satan kompakt SUV modeli Qashqai’yi güncelledi.

Mercedes-Benz ve Renault ile birlikte geliştirilen yeni 1.3 litrelik turbo benzinli motora ev sahipliği yapacak olan modelde 1.2 ve 1.6 litrelik benzinli üniteler ise rafa kaldırılacak. Yeni motorun 140 ve 160 beygirlik iki farklı seçenekle sunulması planlanıyor.

Yeni 1.3 litrelik benzinli motorun her iki versiyonu da Qashqai’de standart olarak altı ileri manuel şanzıman ve önden çekiş ile eşleştirilmiş durumda. Yeni 7 vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ise 160 beygirlik daha güçlü versiyonunda opsiyonel olarak sunulacak.

1.3 litrelik motorun her iki versiyonu da manuel şanzıman ile eşleştirildiğinde 121 g/km CO2 emisyonu ile öne çıkarken çift kavramalı şanzımana 160 beygirlik versiyonda ise bu rakam 122 g/km’ye çıkıyor. Yeni güç ünitelerinin yakıt sarfiyatı ise 100 km’de 5.3 litre olarak ölçülmüş. Nissan ayrıca yeni motorların daha iyi bir tepki ve performans sunmasının yanı sıra daha sessiz bir sürüş deneyimi ve daha uzun servis aralıkları sunduğunu iddia ediyor.

Yeni benzinli motorlarla birlikte güncellenen Nissan Qashqai, Android Auto, Apple CarPlay ve diğer güncellemeleri içinde barındıran şirketin yeni bilgi-eğlence sistemini de beraberinde getiriyor. Önceki versiyonda olduğu gibi 7 inç boyutundaki ekrana sahip olan sistemde daha az fiziksel tuşa yer verilmiş.

Nissan ayrıca Door to Door olarak adlandırılan akıllı telefonlar için yeni bir Navigasyon uygulamasını da tanıttı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yeni uygulama, telefonda planlanan bir rotayı otomobile göndermek gibi gelişmiş özellikleri içinde barındırıyor.

Yeni motoru, çift kavramalı şanzımanı ve yeni teknolojileri ile iddiasını bir kat daha arttırmak isteyen Nissan Qashqai, 2018 yılının sonunda Avrupa’da satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu