2019 Toyota Corolla yeni tasarımıyla karşınızda

Yeni nesil hatchback ve oldukça şık görünümlü Touring Sports vagonunun tanıtımı ile Corolla ismini tekrar global olarak kullanmaya başlayan Toyota, seriyi yeni bir sedan modeliyle tamamladı.

Yeni Corolla Sedan, iki farklı versiyon ile sunulacak

Bugün Çin’de düzenlenen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Corolla Sedan, iki farklı versiyon ile sunulacak. Bunlardan ilki Sporty olarak adlandırılırken daha yüksek kaliteli malzemelerin kullanılacağı paket için ise Prestige ismi uygun görülmüş.

12. nesil Corolla sedan, mekanik aksamlarını ve tasarımını yeni Corolla hatchback ile paylaşıyor. Yeni kompakt sedan, özellikle ön kısımda daha açısal ve agresif bir tasarıma sahip ancak arka bölüm çok daha muhafazakar olarak tasarlanmış.

İç bölüme geçtiğimizde ise Apple CarPlay ve Amazon Alexa uyumlu Entune 3.0 bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere hatchback model ile aynı tasarım ve teknolojik ögelerin kullanıldığını görüyoruz. Giriş seviyesinde 7 inçlik bilgi-eğlence ekranına sahip olacak olan model, üst donanım seviyelerinde ise 8 inçlik ekrana ev sahipliği yapacak.

Diğer Corolla versiyonlarında olduğu gibi TNGA altyapısı üzerinde yükselecek olan sedan modelin aks mesafesi 2.700 mm olarak kalırken aracın boyu ise 4.640 mm ile az da olsa kısalmış. 1.780 mm’lik genişliğe ve 1.435 mm’lik yüksekliğe sahip olan yeni Toyota Corolla sedanın ön ve arka iz genişlikleri sırasıyla 13 ve 23 mm arttırılmış.

Toyota, yeni modelinde torsiyon çubuğunun aksine arka bölümde çok kollu bir arka süspansiyona yer verirken ön bölümdeki MacPherson süspansiyon da elden geçirilmiş. Japon üretici, yapılan geliştirmeler ile birlikte Corolla’nın daha konforlu, daha sessiz ve daha güvenli bir sürüşe sahip olacağını iddia ediyor.

Motor seçenekleri konusunda fazla bir ayrıntı paylaşılmadı ancak markanın hali hazırda C-HR ve Prius modellerinde görev yapan 122 beygir gücündeki 1.8 litrelik hibrit ünitenin Corolla’da da görev yapacağı ve Türkiye’de de bu modelin üretileceğini biliyoruz. Corolla Hatchback’te görev yapan 1.2 litrelik turbo benzinli ve 2.0 litrelik hibrit ünitelerin de ilerleyen aşamada motor gamına eklenmesi bekleniyor.

6 ileri manuel veya CVT şanzıman ile tercih edilebilecek olan yeni Corolla’da adaptif hız sabitleyici ve şerit merkezleme gibi güvenlik donanımları CVT şanzıman ile birlikte standart olarak sunuluyor.

Güvenlik konusunda da yeni nesil ile birlikte önemli bir ilerleme kaydeden Corolla’da ön çarpışma uyarısı, şeritten takip uyarısı, şerit takip asistanı, otomatik uzun far gibi donanımlar standart olacak.

Önümzüdeki yılın başında satışa sunulması beklenen 2019 Toyota Corolla’nın ülkemizde de oldukça ilgi göreceğini şimdiden söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu