Ford Focus Active Wagon Avrupa’da satışa sunuldu

Hatchback Focus Active ile birlikte Focus Active Wagon, Ford’un Avrupa pazarındaki SUV eksikliğini kapatmaya çalışacak.

Yeni Ford Focus‘un tanıtılmasının ardından gözler modelin arazi odaklı versiyonlarına çevrilmişti. Ford da otomobilseverleri daha fazla bekletmeden 2019 Ford Focus Active Wagon’u tanıttı.

Hatchback Focus Active ile birlikte Focus Active Wagon, Ford’un Avrupa pazarındaki SUV eksikliğini kapatmaya çalışacak. Ford Active model ailesinin son üyesi, modifiye edilmiş bir şasi, daha yüksek oturma pozisyonu ve SUV modellerden tanıdığımız tasarım detaylarını içinde barındırıyor.

Tasarım olarak standart wagon modeli baz alınan araçta plastik gövde kaplamalarının kullanılmasının yanı sıra gövde yüksekliği de arttırılmış. Ön ve arka bölümde farklı tamponlara yer verilen modelde tavan rayları da standart olarak sunuluyor. Bunların dışında Focus Active Wagon’un tasarımı krom görünümlü parçalar ve özel alaşım jantlar ile tamamlanmış.

Hatchback Focus Active’de olduğu gibi iç bölümde yan destekleri oldukça yeterli koltuklar, mavi dikişlerin yanı sıra deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzuna yer verilmiş. Active logolu kapı panelleri ve mavi dikişli paspaslar ile arazi odaklı versiyon standart modellerden ayrılmış.

Ford, Focus Active modellerinde ayrıca kısa-uzun kollu bağımsız arka süspansiyon düzenine yer verirken özel yaylar, amortisörler ve denge çubukları ile araçların daha fazla arazi kabiliyeti sunmasını amaçlamış. Ford, SLA sisteminin “yoldaki büyük engebelere karşı ön ve arka bölüm arasında istenen dengeyi sağladığını” belirtti.

Ayrıca standart Focus modellerinde sunulan Normal, Sport ve Eco sürüş modlarına ek olarak, Active modelleri çamur, kar, buz ve kum üzerinde daha iyi çekiş için Slippery ve Trail modlarını da beraberinde getiriyor.

2019 Ford Focus Active Wagon’un motor gamında iki adet EcoBoost üç silindirli turbo beslemeli benzinli ve iki adet EcoBlue dört silindirli turbo dizel bulunuyor. Benzinli modellerde giriş versiyonunda 125 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik ünite görev yapacak, 1.5 litrelik türev ise 150 beygir güç sunuyor. Dizel cephesinde ise 1.5 litrelik ünite 120 beygir güç üretirken 2.0 litrelik motor ise 150 beygire sahip olacak.

6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzımanla sunulacak olan 2019 Ford Focus Active Wagon’da dört tekerlekten çekiş seçeneği ise sunulmayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu