2020 Hyundai Ioniq, tasarım ve teknoloji güncellemelerine kavuştu

Tamponları yeniden tasarlanan model, opsiyonel olarak sunulan LED ön ve arka aydınlatma grupları ile eski modelden ayrılıyor.

Yaklaşık üç yıldır piyasada olan ve 60.000’den fazla satış adedine ulaşan Hyundai Ioniq Hybrid ve Hyundai Ioniq PHEV güncellendi.

Tamponları yeniden tasarlanan model, opsiyonel olarak sunulan LED ön ve arka aydınlatma grupları ile eski modelden ayrılıyor. Güncellenen modelin renk paletine ayrıca Palete Fluidic Metal, Electric Shadow ve Liquid Sand adı verilen üç renk daha eklenmiş.

İç bölümde de daha parlak bir görünüme kavuşan kontrol paneli ile karşılaşıyoruz. Yeni modelde ayrıca 10.25 inç boyutundaki bilgi-eğlence ekranı opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi araç ile ilgili bilgileri sürücüsüne aktarırken Android Auto ve Apple CarPlay  gibi bağlantı teknolojilerini de içinde barındırıyor.

Makyajlanan modelin tüm versiyonlarında Otonom Acil Durum Fren Sistemi ve Şerit Takip Asistanı bulunacak. Bunların yanı sıra gözünü yoldan ayıran sürücüleri uyaran sistem de yeni modelde sunulan teknolojiler arasında yer alıyor.

Sürüş asistanları aracın çok daha verimli yol alabilmesi için sürüş modları arasında geçiş yapabilecek. Bu modlardan ilki olan Green-zone, araçların sadece elektrikli olarak seyretmesine olanak sağlıyor ve Akıllı Rejeneratif Fren sistemini de içinde barındırıyor.

Eco+ modu Ioniq’de ilk defa kullanılıyor. Aracın menzilini uzatmaya çalışan bu modun yanı sıra Utility modu ise motor kapalıyken bile araçta sunulan bazı özelliklere ulaşılmasına olanak sağlıyor.

Hibrit versiyonların yanı sıra Ioniq Electric de benzer bir makyaj operasyonuna tâbi tutulacak ve yakın zamanda ortaya çıkacak. Güncellenen tüm Ioniq’leri Cenevre Otomobil Fuarı’nda görmeyi bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu