Güncellenen Ford Mondeo, Wagon Hybrid versiyonla geldi

İlk defa yola çıkacak olan Mondeo Wagon Hybrid, 2.0 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrikli güç ünitesine sahip

Makyajlanan Ford Mondeo, Belçika’daki 2019 Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Birkaç tasarım güncellemesini yanı sıra yeni teknolojiler ve motorlara ev sahipliği yapan modelin station-wagon karoseri de hibrit bir versiyona kavuşmuş.

İlk defa yola çıkacak olan Mondeo Wagon Hybrid, 2.0 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrikli güç ünitesine sahip. Toplamda 187 beygir güç üretebilen güç ünitesi 1.4 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapıyor. Yeni model gücünü ise çalışma prensii CVT şanzımanlara benzeyen bir otomatik vites kutusu ile yere aktaracak.

Hibrit Mondeo, rejeneratif fren sistemi ile 100 km’de 4.4 litrelik yakıt tüketimine sahip. Hibrit modelde kademeli olarak frenlemeyi teşvik eden sistem, bataryaya daha fazla enerji geri dönüşümü sağlaması için tasarlanmış. Yeni modelde ayrıca kabinin daha hızlı ısınmasına yardımcı olması için geliştirilmiş egzoz gazı geri kazanım sistemine de yer verilmiş.

Yeni Mondeo Wagn Hybrid, 403 litrelik bagaj hacminin yanı sıra zeminin altında fazladan bir saklama alanına sahip. Arka koltuklar yatırıldığında ise bagaj hacmi 1.508 litreye ulaşıyor.

Hybrid versiyonun yanı sıra motor gamına üç farklı güç seçeneğine sahip 2.0 litrelik EcoBlue dizel motor katılmış. 120,150 ve 190 beygirlik güç çıkışlarına sahip olan motorun giriş seviyesi 6 ileri manuel şanzıman ile sunulurken diğer iki seçenek ise 8 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Yeni motor seçeneğine sahip Mondeo’lar dört tekerlekten çekiş sistemi ile de satın alınabilecek.

Güncellenen Mondeo’nun teknolojileri de yenilenmiş. Dur-kalk özelliğine sahip adaptif hız sabitleyicisine sahip olan model, hız sınırlayıcı ve trafik işareti tanıma sistemine de ev sahipliği yapacak.

Yapılan yenilikler ile birlikte Titanium, ST-Line ve Vignale donanım seviyelerinde de kendini gösteriyor. Titanyum’da ön ızgarada yatay krom çıtalara yer verilirken ST-Line için siyah görünümlü, Vignale için ise V şeklini içinde barındıran ızgara kullanılmış.

Ön tamponun alt bölümü de makyaj operasyonundan nasibini almış. Bu bölümdeki hava girişi revize edilirken sis farı tasarımı da değişmiş. Stop lambalarının tasarımı da elden geçirilmiş ve krom bir şerit ile birbirlerine bağlanmış. Bunların yanı sıra yeni Ford Mondeo’da 17,18 ve 19 inçlik jantlara yer verilmiş.

İç mekanda da çeşitli değişikliklerin yer aldığı Mondeo’da otomatik vitesli versiyonlar için yeni döner yapılı bir vites topuzu kullanılmış. Yeni vites topuzu sayesinde bu bölümde yeni bir depolama alanı ve USB girişi sunulan modelde yeni koltuk döşemeleri de yapılan güncellemeler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu