Bu Mazda MX-5 kendini Corvette sanıyor

Mazda MX-5, piyasadaki en popüler iki koltuklu roadster modellerden biri, bunu şimdiye kadar elde ettiği satış rakamlarıyla da kanıtlıyor. Ancak Japonlar, MX-5’i en azından tasarım anlamında yeterli görmemiş olacak ki Mitsuoka firması, MX-5’e Rock Star adıyla yeni bir alternatif sunuyor. MX-5’in altyapısı üzerine ikinci nesil Chevrolet Corvette’den ilham alınarak tasarlanan ve Rock Star adı verilen modelin donör aracına pek benzediğini ise söyleyemeyiz.

Aracın tasarımına önden başlayacak olursak, krom tamponlar ve dairesel farlar içeren yeni bir ön yüze sahip olduğunu görüyoruz. Arka bölüme ilerlediğimizde ise havalandırmalı bir kaput ve dairesel stop lambaları ile retro tasarım burada da devam ettirilmiş. Mazda’dan arta kalan  parçalar ise sadece kapılar ve yan ayna kapakları.

Aynısını iç mekan için söylemek zor ancak Mitsuoka renkli üst kapı kaplaması, özel deri koltuklar ve deri detaylar ile bu bölümü de MX-5’ten mümkün olduğunca uzaklaştırmaya çalışmış. 

Rock Star, tasarım olarak tamamen Corvette’ten esinlenmiş ancak modelden Corvette benzeri bir performans beklenmemesi gerekiyor. Araçta direk olarak Mazda MX-5’te kullanılan 132 beygir güç ve 152 Nm tork üreten 1.5 litrelik SKYACTIV-G motoruna yer verilmiş. Bu güç ünitesi 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyor.

Karşılaştırmak gerekirse ikinci nesil Corvette’nin 5.3 litrelik V8 motoru 253 ve 365 beygirlik seçeneklerle sunuluyordu. C2’nin daha sonraki versiyonları ise daha fazla performans sunan 441 beygir güç üretebilen 7.0 litrelik V8 motora ev sahipliği yapmıştı.

Japonya’da 36.202 Euro’luk başlangıç etiketine sahip olan Mitsuoka Rock Star’ın en üst versiyonu ise opsiyonlar hariç 40.028 Euro’dan alıcı buluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu