2019 BMW 3 Serisi daha büyük, daha hafif, daha teknolojik

BMW, segmentindeki en dinamik ve en çok satan modellerden biri olan F30’un ardından yeni G20 kasa kodlu 3 Serisi’ni tanıttı. F30’un başarılı geçmişi üzerinde inşa edilen G20 bakalım selefinin başarısını yakalayabilecek mi?

Sonuçta her Tony Stark’ın bir Jarvis’i vardır değil mi?

Boyutlardan başlayacak olursak, selefine göre genel anlamda boyutları artan G20, 85 mm uzayarak 4.709 mm uzunluğa kavuşurken 16 mm daha geniş tasarlanan araç 1.827 genişliğe ulaşmış. Yeni 3 Serisi’nin yüksekliği ise 1 mm artmış. Yeni modelin dingil mesafesi de 41 mm artarak 2.851 mm’e çıkmış ve segmentinin en tepesine yerleşmiş.

Tasarıma geçtiğimizde ise ön bölümde BMW’nin yeni 5 Serisi ile başlayan tasarıma ayak uyduran model, daha büyük bir ön ızgaraya da ev sahilpliği yapıyor. Yan tarafta 3 Serisi’nin karakter çizgilerini barındıran aracın arka kısmında ise klasik L formlu stop lambalarına veda etmiş olduğunu görüyoruz. Piyasaya sunulmasından itibaren on adet metalik olmak üzere toplamda 12 farklı renk seçeneğine sahip olan G20 3 Serisi’nde metalik Partimao Mavisi ise sadece M Sport modellerine özgü olacak.

Yeni nesil itibariyle en yeni teknolojileri de içinde barındıran 3 Serisi, giriş seviyesinde viraj aydınlatmalı ve geniş açılı LED farlar, 11 farklı renk sunan ambiyans aydınlatması, geri vites kamerası, elektrikli katlanabilir yan aynalar, üç bölgeli klima ve geliştirilmiş akustik cam gibi yenilikleri de beraberinde getirecek. Yeni 3 Serisi’nde ayrıca spor deri direksiyon ve 8.8 inçlik merkezi dijital gösterge de yer alacak.

Yeni modelde Sport versiyon, yan cam çerçevelerinde, ızgara etrafında, hava girişi elemanlarında ve 18 inçlik alaşım jantlarında parlak siyah renge yer verilerek standart versiyondan ayrılıyor. İç bölümde de parlak siyah detaylara yer verilen versiyonda ısıtmalı spor koltuklar da Vernasca deri ile kaplanmış.

M Sport versiyonda ise Sport’taki siyah renkli iç ve dış detaylarla ek olarak M deri direksiyon simidi, antrasit renkli BMW Individiual başlık, alüminyum şeritler, ve 12.3 inçlik dijital ekrana sahip BMW Live Cockpit Professional sisteminin yanı sıra 10.3 inçlik dijital gösterge paneli yer alacak.

Güvenlik konusunda da önemli bir adım atan 3 Serisi’nde hız sınırı bilgileri, şerit takip uyarı sistemi, frenleme fonksiyonuna sahip çarpışma ve yaya uyarı sistemini içinde barındıran Active Guard Plus sistemi standart olarak gelecek. Daha üst paketlerde ise dur-kalk özelliğine sahip hız sabitleyici, şerit takip asistanı, aktif yandan çarpışma koruma sistemine sahip şeritte tutma asistanı, öncelikli uyarı ve yanlış yol ikazı da yeni 3 Serisi’nde yer alacak oyuncaklardan bağzıları.

G20 3 Serisi’nde ‘Hey BMW’ diyerek aktif edebileceğiniz bir asistan sistemi de yer alıyor. Koltuk ısıtmanız, gideceğiniz yerler gibi alışkanlıklarınızı ve rutinlerinizi öğrenebilen bu sisteme ayrıca isim de verebileceksiniz. Sonuçta her Tony Stark’ın bir Jarvis’i vardır değil mi?

Yeni BMW’nin motor seçeneklerine gelecek olursak ilk etapta 320d ve 330i versiyonları ile yolacak. 190 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik TwinPower dizel ünite, yeni modeli otomatik vites ile 6.8 saniyede 100 km/s hıza çıkarabiliyor. Manuel şanzımanda ise bu rakam 7.1 saniye oluyor. 258 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen 330i ise 5.8 saniyede aynı hıza ulaşabilecek.

2019 yılının bahar mevsimine geldiğimizde ise M340i ve M340 i xDrive M Performance versiyonları aramıza katılacak. 387 beygir güç ve 500 Nm tork üretebilecek olan bu araçların 0-100 km/s hızlanma süresi 4.2 saniye olarak açıklandı.

İlerleyen aşamalarda ise BMW G20 3 Serisi’nin M Performance ve iPerformance plug-in hybrid versiyonları model gamına eklenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu