De Tomasso Pantera’nın ruhu 650 beygirlik Ares Panther’de yaşayacak

Efsanevi De Tomasso Pantera’nın modernize edilmiş hali diyebileceğimiz Project Panther’in üretim tarihi yaklaşırken Ares Design da aracın prototipinin ilk kamuflajlı fotoğraflarını paylaştı.

Retro tasarımına rağmen Lamborghini Huran altyapısını kullanacak olan süper otomobil, özel karbon fiber gövde panelleri ve açılır farları ile dikkat çekiyor. Otomobilin üretiminin sınırlı olacak olması da değerini bir kat daha arttırıyor.

650 beygir güç ve 560 Nm tork üretebilen 5.6 litrelik atmosferik V10 motora ev sahipliği yapacak olan Project Panther, bu haliyle Huracan’dan 40 beygir daha fazla güce sahip olacak. Şirket ayrıca azami gücün bu değerin de üzerine çıkabileceğini belirtti.

Ares Design aracın performans rakamlarını paylaşmadı ancak Project Panther, 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlayan ve son hızı 325 km/s olan Huracan’dan hızlı olabilir. Performans rakamlarından ayrı olarak şirket tarafından yapılan açıklamada modelin daha iyi gaz tepkisine ve 7 ileri çift kavramalı şanzımanın daha keskin geçişlere sahip olduğu belirtildi.

ARES Design’ın kurucusu ve eski Lotus CEO’su Dany Bahar: “Bu bizim için gerçekten heyecan verici bir an. Project Panther’i duyurduktan sadece altı ay sonra test aracımız yolda ve çocukluk hayalim olan otomobilin farklı bir yorumunu dünyaya sunmaya hazırız.” ifadelerini kullanırken modellerini ”klasik tasarımın cazibesinin ve karizmasının mükemmel bir karışımı” olarak yorumladı.

Ekim ayında üretimine başlanacak olan Project Panther’in fiyatı 515.000 Euro olarak belirlenmiş. Sadece 21 adet üretilecek olan Panther’lerin hepsi ise şimdiden satılmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu