Renault’tan BMW X4 alternatifi: Arkana

SUV modeller günden güne popülaritesini arttırırken firmalar da daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilmek adına SUV’larına farklı yorumlar getiriyor. İlk olarak BMW X6 ile karşımıza çıkan coupe formlu SUV modeller kervanına Renault da Arkana konseptiyle giriş yaptı. Araç, konsept olarak adlandırılsa da kullanılan tasarım ögeleri üretim öncesi prototipine baktığımızın kanıtı. Coupe formlu SUV modelin önümüzdeki sene üretime geçmesi bekleniyor.

”sedan modellerin zerafeti ve SUV modellerin dayanıklılığının bir karışımı”

Fransız üretici yeni modelini ”sedan modellerin zerafeti ve SUV modellerin dayanıklılığının bir karışımı” olarak nitelendirirken Arkana’nın üretim versiyonunun 2019 yılında Rusya’da tanıtılacağı belirtildi. Renault, aracın Avrupa pazarında satışa çıkmayacağının altını çizerken Arkana’nın ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz netlik kazanmadı.

Renault Arkana, 19 inçlik jantları ve onları çevreleyen geniş çamurlukları ile SUV karakterini ortaya koyarken yüksek omuz çizgisi ve eğimli tavan yapısıyla da coupe modellere göndermede bulunuyor. Aracın yan tarafında boydan boya uzanan krom şerit ve panaromik cam tavan ise aracın daha şık görünmesine yardımcı olmuş.

Konsept modele yandan baktığımızda ise coupe formlu SUV modelden çok yüksek yapılı bir sedan gibi görünüyor. Araçta yer alan C formlu LED farlar birbirine doğru uzanan LED stop lambaları ve geniş ızgara ise güncel Renault tasarım felsefesini bizlere yansıtıyor.

Renault yeni modelini tanıtmak için ise Rusya Otomobil Fuarı’nı tercih etmiş. Bu tercihte markanın geçtiğimiz yıl Rusya’da gerçekleştirdiği satış rakamları da önemli yer tutuyor. Hali hazırda Fransız otomobil üreticisinin ikinci en büyük pazarı olan Rusya’nın 2022 yılına gelindiğinde ise ilk sıraya çıkması öngörülüyor.

Görünüşe göre Arkana fikri de ilk olarak Rusya’da ortaya çıkmış. Projenin Renault Rusya’nın katılımıyla gerçekleştirildiği öğrenilirken aracın üretiminin de yine bu ülkede yapılması bekleniyor.

2019 yılında ilk olarak Rusya’da satışa çıkacak olan Arkana daha sonra Asya ve diğer pazarlarda satışa sunulacak. Yeni modelin teknik detayları ise henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu